Мартин Демикелис игра между 2003 и 2010 в Байерн, а две от тези седем години прекара под ръководството на Луис ван Гаал.

Холандецът определено е сред най-популярните треньори на последните 20 години, но впечатленията, които оставя сред хората са меко каани различни. 

Е, Демикелис се оказа в лагера, воден от Христо Стоичков, на играчите, които са всичко друго, но не и фенове на Ван Гаал.

"Той не бе най-лошият ми треньор, но просто бе напълно луд", така определи специалистът Демикелис в интервю за аржентинския вестник "La Nacion". Според него хоандецът често е преувеличавал със своето поведение. За доказателство Демикелис се върна назад към спомените.

"Веднъж водехме с 3:0 на почивката. Ван Гаал дойде в съблекалнята, заключи вратата и не престана да ни крещи: 'Вие сте катастрофа'. Като втори капитан го спрях: 'Престани да ни обиждаш, покажи малко уважение.'"

В последствие аржентинецът играе слабо през второто полувреме, а на следващия ден Ван Гаал му казва, че се е дължало на факта, че е "емоционално нестабилен" и му дава съвет: "Не ми се меси повече."

Демикелис разкри и кой е "най-важният треньор" в неговата кариера. Това е Мануел Пелегрини, с когото работи заедно в Ривър Плейт, Манчестър Сити и Малага. А "най-тежкият треньор"? Феликс Магат.