Съюзът на германските журналисти побърза да отвърне на казаното по време на пресконференция на ръководните органи в Байерн Мюнхен. На нея Ули Хьонес, Карл-Хайнц Румениге и Хасан Салихамиджич на практика се скараха на журналистите затова, че пишат негативно за германския гранд в последно време.

Изказванията им се приеха много негативно от журналистите, а дори и от феновете на отбора. "Няма да се оставим ръководството на клуба да ни нарежда как да отразяваме футболния клуб, мачовете и ръководителите на клуба", написа шефът на журналистическата асоциация Франк Юберал.

Босовете на Байерн дори заплашиха да потърсят правата си по правен път, което не притеснява журналистите. "Евентуални правни стъпки на футболните мениджъри могат да бъдат спокойно очаквани от журналистите. Не ми е познат закон, който ни задължава да се кланяме на Байерн Мюнхен."

Според Юнерал това, че баварците нямат победа вече четири двубоя, си е проблем на играчите, а не на журналистите. "Задължение на медиите е да наричат една слаба серия такава."