Почти 2 години президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес прекара в затвора заради укриване на данъци.

От 29 февруари 2016 Хьонес отново е свободен човек, а пред вестник "Die Welt" за първи път разкри подробности от предстоя зад решетките и отношенията му с другите затворници.

"Опитах да извадя най-доброто възможно от ситуацията. Трябваше да опитам да не живея за деня, а да работя за целта си: съкращаване на присъдата за добро поведение", сподели Хьонес. Според него обаче това не е било никак лесно, защото е имало провокации от съкилийниците.

"Трябваше да остана спокоен. Една лоша дума, която навън може би щях да си позволя, там нямаше как да бъде казана."

Под строй: Хьонес нареди всички да говорят немски!

Хьонес разкри и за най-тежките провокации към него: "Беше опитано с контрабандно вкарани телефони да ми бъдат направени снимки, които после да бъдат продадени. Беше тежко  да разбера, че хора, с които преди това играх карти, опитваха да ме снимат под душа или иначе. Не беше лесно да остана спокоен в тези моменти."

За щастие на Хьонес такива снимки не се появиха в обществеността. "Вестниците знаеха колко скъпо ще бъде за тях да ги получат."

Хьонес признава, че това, което му е помогнало да премине по-леко през тежкото време в затвора са приятелите и семейството, които са го подкрепяли постоянно.

Гуардиола: Ули Хьонес е духът на Байерн