Тази вечер ще бъде определен 76-ият носител на Купата на Германия. По традиция Олимпийският стадион в Берлин е домакин на финалния сблъсък, до който тази година достигнаха Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг.

Баварците влизат в ролята на фаворит и ще опитат да постигнат дубъл, след като преди седмица спечелиха титлата на страната. Още по-голямото желание на отбора е да изпрати с трофея своите легенди Ариен Робен и Франк Рибери. За двамата, както и за Рафиня, това ще бъде последен мач за Байерн.

Те обаче със сигурност няма да бъдат титуляри и ще се надяват да влязат в игра в хода на двубоя. За целта Рафиня дори е отменил своето частно парти за сбогуване.

"Имаме играчи, които се справят добре през целия сезон, трябва да сме коректни. Искаме възможно най-добрия състав на терена", обоснова се Нико Ковач. За него добрата новина е, че ще може да разчита на титулярния си вратар Мануел Нойер. На пейката пък ще остане и Жером Боатенг, който най-вероятно ще бъде продаден през лятото.

В същото време обаче Лайпциг ще опита да изпрати с трофей Ралф Рангник, който ще напусне поста. Не е ясно, дали ще остане в отбора като спортен директор.

Последен ще бъде мачът и за звездата на тима Тимо Вернер. Той не иска да поднови договора си и затова ще бъде продаден. Байерн е най-вероятният кандидат за него.

Победа тази вечер би ознаменувала по впечатляващ начин първия юбилей на отбора от Лайпциг. Той бе основан на 19 май 2009 година, а само 10 години по-късно е на един мач от Купата на Германия.

Двубоят от Берлин можете да гледате от 21 мача по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.