РБ Лайпциг вече се подготвя за раздяла с голямата си звезда Тимо Вернер през лятото. Клубният президент Оливер Минцлаф разкри, че изтичащият през 2020-а договор на германския национал няма да бъде подновен.

"Ясно е, че искаме да подновим с него и задължително да го задържим. Той обаче ни сигнализира, че по-скоро не иска да поднови", призна Минцлаф.

"Намираме се в задълбочени разговори и ще намерим решение, което да е добро за всички. Трябва да видим кое е правилното за нас и за Тимо", допълни той, с което на практика призна, че ще се търси продажба през лятото.

Причината е, че в противен случай Лайпциг ще остане с празни ръце през лятото на 2020-а.

В същото време германските медии са категорични, че Вернер отдавна вече говори за трансфер с Байерн и това е единственото му желание.

Така по всичко изглежда, че сделката ще се осъществи това лято като единствената въпросителна е трансферната сума за него. Лайпциг ще започне преговорите от 60 милиона евро с надежда в крайна сметка да се договори за поне 40 милиона.

Проблемът за "биковете" е, че Байерн е в по-изгодната позиция, тъй като баварците могат да си позволят да изчакат една година и да вземат Вернер като свободен агент. Самият футболист също е склонен на подобна развръзка, тъй като с Лайпциг ще играе в Шампионска лига, а така би си осигурил и по-висока заплата при баварците.