Томас Мюлер забави, но не забрави да даде своя коментар след изненадващото си изваждане от националния отбор на Германия. Селекционерът Йоахим Льов шокиращо обяви, че Мюлер, Матс Хумелс и Жером Боатенг повече няма да бъдат част от Бундестима, тъй като ще извършва смяна на поколенията.

Чистка в германския национален отбор

Начинът на обявяването и отношението към тримата световни шампион от 2014-а обаче доведоха до много критики към Льов, а самият Мюлер не скри огромното си разочарование не само от решението, но и именно от отношението към него, Хумелс и Боатенг.

"Здравейте, хора! Изчаках да мине една нощ, за да преработя случилото се. Разбира се, че вчера бях объркан от решението на националния селекционер", започва в дългото 1:57 минути видео Мюлер.

"Един селекционер трябва да взима спортни решения, абсолютно. Това изобщо не го поставям под въпрос. Въпреки това колкото повече мисля, начинът, по който всичко това се случи, оставя горчивина. Нямам разбиране преди всичко към поставената окончателност на решението. Матс, Жером и аз сме все още в състояние да играем футбол на топ ниво. Заедно с Германския футболен съюз минахме през последните години през един дълъг, интензивен и основно успешен път."

"И когато веднага, след като самите ние научихме за решението, бе публикувано предварително подготвеното изявление на ГФС и президента на ГФС, от моя гледна точка това не е добър стил и няма нищо общо с уважение."

"И сега към вас, истинските фенове: Винаги съм бил горд да нсоя фланелката на Германия, винаги съм давал всичко от себе си. Искам да ви благодаря за огромната подкрепя. Беше невероятно пътешествие с моите 100 мача и толкова много невероятни преживявания. Който ме познава, знае, че съм боец, ще гледам напред. Сега влизаме в една гореща част от сезона с Байерн, в която ще играем за всички три титли. И в този смисъл искам да ви кажа: Играта не е приключила!"

Прочувствен Боатенг: Мога да дам още много на Германия