Четири изглеждат възможните варианти за наследник на Карло Анчелоти начело на Байерн Мюнхен.

Три от тях са свързани с едни от най-изявените германски специалисти в момента, а четвъртият с настоящия помощник Вили Саньол, който е временният наставник на баварците.

Сред феновете на тима се чуха призиви за връщане на бившите треньори, постигнали успехи с Байерн Юп Хайнкес и Отмар Хитцфелд, но двамата вече се оттеглиха от футбола и подобен ход изглежда много малко вероятен.

Ето и вариантите според германските медии:

Вариант №4: Юлиан Нагелсман

Успешният треньор на Хофенхайм се предложи сам на Байерн съвсем наскоро, а президентът на баварците Ули Хьонес сподели, че следи развитието на Нагелсман с интерес. Младата възраст на специалиста (едва 30 години) и липсата на опит в ръководенето на топ клуб правят привличането му на този етап малко вероятно.

Вариант №3: Юрген Клоп

Заедно с Йоги Льов Клоп е най-известният германски специалист в света. Към момента Клопо получава доста критики за изявите на своя Ливърпул като обвиненията са за слабата игра в отбраната на тима и за бездействието на трансфeрния пазар. Може би това да върне Клоп в Бундеслигата? В миналото той на няколко пъти се е разминавал с Байерн като е признавал, че с удоволствие би ръководил най-популярния отбор в родината си.

Вариант №2: Вили Саньол

Бившият футболист на Байерн подсили треньорския щаб на отбора преди началото на сезона. С французина, който между 2000 и 2009 изигра 277 мача за тима, Байерн има потенциален наследник в собствените редици. Това ще бъде факт поне в предстоящия маач в неделя срещу Херта, защото именно Саньол ще ръководи тима в него. Под въпрос е, дали ръководството би се доверило на Саньол в дългосрочен план. Той обаче вече има опит като старши треньор - начело на Бордо между 2014 и 2016.

Вариант №1: Томас Тухел

Към момента най-голям фаворит за наследник на Анчелоти изглежда Томас Тухел. Още в миналото от Байерн се изказваха ласкаво за 44-годишния специалист. "Томас Тухел винаги ми е харесвал, още докато беше в Майнц", бе споделил наскоро Карл-Хайнц Румениге. През лятото Тухел бе освободен от Борусия Дортмунд и е свободен, което го прави отличен кандидат за позицията.