Байерн Мюнхен допусна равенство 2:2 срещу Херта в първи мач без Карло Анчелоти. Баварците водеха с два гола до средата на мача, но само в рамките на 5 минути допуснаха резултатът да бъде изравнен. Това е втори пореден двубой за Байерн в Бундеслигата, в който тимът допуска лековерно аванс от 2 попадения. Резултатът бе открит още в 10-ата минута на срещата от Матс Хумелс, а в 49-ата Роберт Левандовски удвои. Ондрей Дуда върна надеждите на домакините в 51-ата, а след това Саломон Калу оформи за крайното 2:2.

Първото полувреме предложи множество положения и пред двете врати. Резултатът бе открит още в 10-атта минута от Матс Хумелс, който скочи най-високо, за да засече центриране на Жером Боатенг, изпращайки топката в горния десен ъгъл на вратата на Херта.

В 18-ата минута съдията Харм Осмерс отсъди дузпа за Херта след съприкосновения между Хави Мартинес и Владимир Дарида в наказателното поле на гостите. След видеоповторение обаче реферът промени решението си и до 11-метров удар не се стигна.

В 44-ата Роберт Левандовски пропусна отлична възможност, след като овладя подаване от Франк Рибери, но ударът му мина на сантиметри встрани от лявата греда.

Все пак Левандовски успя да прониже вратата на Херта само 4 минути след началото на втората част. Той успя да навърже защитата на домакините, а след това нахлу в наказателното поле и с хубав удар по земя прати топката в мрежата на

Едва три минути по-късно Ондрей Дуда върна надеждите на домакините. Генки Харагуши демонстрира страхотен поглед и подаде към Дуда, който хладнокръвно разстреля вратата на домакините за 1:2.

Натискът на Херта продължи и в 56-ата минута Саломон Калу възстанови равенството. След изпълнен пряк свободен удар топката попадна право на крака на Калу, който я изстреля по чудесен начин в долния ляв ъгъл.  

В 61-ата минута Франк Рибери пък се контузи и се наложи да напусне терена, като на негово място влезе Кингсли Коман.

До края на срещата нямаше кой знае какви положения и мачът завърши при резултат 2:2.

Така преди паузата за националните отбори Байерн с 14 точки остава на 5 зад лидера Борусия Дортмунд (19). Херта заема 10-ото място с актив от 9 точки.