Байерн Мюнхен допусна неочаквана загуба у дома с 1:2 от Байер Леверкузен. Така баварците останаха на 3 точки от лидера Лайпциг, а при евентуална победа утре на Борусия Мьонхенгладбах срещу Фрайбург, ще са на 4 г. от върха в класирането. 
 
Десетата минута се оказа една от най-интересните в мача. Най-напред Серж Гнабри уцели лявота греда на вратата на гостите, а в ответната атака Лиън Бейли намери долния ляв ъгъл на вратата на Нойер за 0:1. 
 
Домакините изравниха в 34-ата минута чрез Томас Мюлер, който беше изведен от Леон Горецка в наказателното поле и с прецизен удар не остави шансове на Лукаш Храдецки. 
 
Още в следващата минута баварците пак изоставаха в резултата след образцова комбинация между Кевин Фоланд и Лиън Бейли, завършена майсторски от последния. 
 
През втората част играчите на Байерн се опитаха да направят обрат, но силите им не стигнаха дори за точка. Леон Горецка от перфектна позиция стреля с глава покрай вратата, а удар на Левандовски бе спасен от вратаря Храдецки. В 77-ата минута отново Горецка бе близо до гола, но топката срещна дясната греда след мощния му удар с грава. 
 
"Аспирините" доиграха мача с 10 души, след като Джонатан Тах получи червен картон в 81-ата минута за много груб фаул. Дори и това обаче не помогна да Байерн да издрапа до равенство.

 

БАЙЕРН МЮНХЕН - БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН 1:2

Голмайстори: 0:1 Лиън Бейли 10, 1:1 Томас Мюлер 34, 1:2 Лиън Бейли 35