Байерн Мюнхен разби с 5:0 като гост Виктория Кьолн в мач от началните кръгове на турнира за Купата на Германия. Точни за успеха на баварците над тима от Трета Бундеслига бяха Райън Гравенберх, Матис Тел, Садио Мане, Джамал Мусиала и Леон Горецка.

Треньорът на баварците Юлиан Нагелсман заложи на вратата на Свен Улрайх, а остави Мануел Нойер резерви. Като титуляр започнаха и новите попълнения Нусаир Мазрауи, Матайс де Лихт, Райън Гравенберх и Матис Тел. След почивката в игра след лечение на контузии се завърнаха Леон Горецка и Ерик-Максим Чупо-Мотинг.

Въпреки надмощието си баварците стигнаха до гол едва в 35-ата минута. Тогава топката се озова в Райън Гравенберх, който отправи силен удар от границата на наказателното поле и направи вратаря безпомощен за 0:1.

В продължението на първото полувреме дошлият от Рен Матис Тел вкара първия си гол в мъжкия футбол. 17-годишният нападател овладя топката в наказателното поле и със страхотен шут в далечния ъгъл матира стража на Виктория за втори път.

Байерн започна активно и второ полувреме и стигна до трети гол в 53-ата минута. Серж Гнабри беше изведен отдясно в наказателното поле. Германецът напредна и пусна успореден пас за връхлитащия Садио Мане и сенегалецът се разписа за 0:3.

В 67-ата минута баварците вкараха и четвърти гол. Томас Мюлер с чудесна асистенция изведе резервата Джамал Мусиала сам срещу вратаря и младокът с удар в левия ъгъл реализира за 0:4.

В 82-ата минута дойде ред и на Леон Горецка да се разпише. Халфът получи от Лирой Сане, напредна с топката и след слаб удар в десния ъгъл от границата на наказателното поле беше точен за пети път.