Шампионът на Германия Байерн Мюнхен не успя да победи втория в класирането РБ Лайпциг и двата отбора завършиха при резултат 0:0 в дербито от 21-вия кръг на Бундеслигата. Двата тима не оправдаха напълно очакванията към себе си и изненадващо не успяха да си отбележат попадение. И двата отбора обаче направиха редица пропуски и могат да съжаляват, че не успяха да стигнат до успеха.   

Като цяло двата отбора си разделиха по едно полувреме. Първото беше определено за "баварците", които владееха топката в 70% от времето, изпълниха цели седем корнера и имаха няколко добри ситуации, при една от която топката бе изчистена от голлинията. През вторите 45 минути обаче нещата се обранаха и в първите секунди на полувремето "биковете" направиха сериозен пропуск. Последваха още няколко, а чак в края на срещата Байрен се посъбуди, но не успя да изкопчи успеха.

По този начин "баварците" остават на върха в класирането с актив от 43 точки, с една от повече от днешния си опонент. В следващия кръг футболистите на Ханс Флик гостуват на Кьолн, докато тези на Юлиан Нагелсман приемат у дома Вердер Бремен. 


Никлас Зюле, Хави Мартинес и Иван Перишич ще пропуснат срещата днес заради контузии, но пък крилото Кингсли Коман се завръща в състава и е на резервата скамейка.

За тима на Юлиен Нагелсман Ибрахима Конате, Вили Орбан и Кевин Кампъл са извън строя. Своя дебют за тима обаче ще направи защитникът Анхелиньо, който пристигна под наем до края на сезона от Манчестър Сити.

В първите няколко минути домакините владееха повече топката и успяха първи да стигнат до удар към вратата. След късо изпълнение на ъглов удар от страна на Томас Мюлер топката стигна до Тиаго Алкантара на границата на наказателното поле, който стреля фалцово, но вратарят Петер Гулаши успя с една ръка да избие в нов корнер. До десета минута "баварците" вече бяха изпълнили четири ъглови удара. 

В 11-ата минута Алфонсо Дейвис показа чудесна скорост по левия фланг, навлезе в наказателното поле и отправи подаване по земя към далечната греда. Там Мюлер върна топката към точката за дузпа, където Леон Горецка опита да засече, но защитинк на гостите блокира удара и кълбото излезе в нов корнер.

Четири минути след това Марсел Сабицер отправи и първия удар към вратата на Мануел Нойер, но в аут.

В 24-ата минута се откри и първата реална голова възможност пред Лайпциг. Тимо Вернер бе оставен непокрит пред наказателното поле, влезе навътре и стреля силно в близкия ъгъл, но покрай гредата.

Две минути по-късно Серж Гнабри проби отляво в пеналтерията и се опита да подаде на Роберт Левандовски. Топката рикошра в Дайо Упамекано и попадна именно в поляка, който стреля, но бранител блокира изстрела и топката излезе в ъглов удар.

Гостите поизравниха играта и тръгнаха по-смело в предни позиции, но до опасни положения пред Нойер почти не се стигаше. 

В 37-ата минута Гнабри пробва удар, но в аут. Само две минути след това Левандовски прибра добре топката, след като получи подаване в наказателното поле и шутира, но на голлинията Дайо Упамекано протегна крак и изби.   

Второто полувреме започна със сериозен пропуск на гостите. След кратко разбъркване в наказателното поле на "баварците" топката стигна до капитана на Лайпциг Марсел Забитцер, който от няколко метра стреля много силно, но над гредата.
 
В 49-ата минута Жером Боатенг сгреши пред своето наказателно поле и Тимо Вернер успя да пеодолее излезлия напред Мануел Нойер, но все пак Дейвид Алаба се хвърли пред нападателя и спря топката с ръка, но тя беше плътно прилепена към тялото му и по тази причина не беше отсъдена дузпа.
 
В 54-ата минута Левандовски беше съборен в наказателното поле и главният съдия Марко Фриц отсъди дузпа. След прегледа със системата ВАР обаче тя бе отменена заради засада на поляка.  
 
След точно час игра старши треньорът на Байерн Ханс Флик предпире промяна и пусна в игра Филипе Коутиньо, който замени Серж Гнабри.
 
Три минути след това гостите направиха пореден сериозен пропуск през това полувреме. Кристофър Нкунку беше изведн по чудесен начин отляво по нападението на тима и отправи чудесно подаване за оставения сам Тимо Вернер в наказателното поле, но нападателят страле в аут, останал сам срещу Нойер.
 
В 67-ата минута Люка Ернандес замени Жером Боатенг, а малко след това се извърши и първата промяна при "биковете". Юлиан Нагелсман замени Дани Олмо с Патрик Шик.   
 
Най-чистата голова ситуация за Байерн през втората част дойде чак в 80-ата минута. Тогава Левандовски изведе по брилянтен начин Леон Горецка сам срещу Петер Гулаши и отправи удар по земя, но унгарският страж успя да избие в ъглов удар.   
 
Малко след тази ситуация Нагелсман пусна в игра Адемола Лукман на мястото на Кристофър Нкунку. Пет минути преди края на срещата в игра след контузия се завърна и Кингсли Коман. Той замени Леон Горецка.
 
Две минути преди края на редовното време Джошуа Кимих центрира остро в наказателното поле от снолоден удар, но малко не достигана на играч на домакините да засече подаването. 
 
В продълженето на срещата Лайпциг можеше да стигне до трите точки, след като хвана "баварците" на контраатака, при която резервата Адемола Лукман напредна на скорост отдясно и опита подаване към откъсващия се сам напред Вернер, но в последния момент Кимих успя да пресече подаването.  

БАЙЕРН МЮНХЕН - РБ ЛАЙПЦИГ 0:0  

Стартови състави на двата отбора:

БАЙЕРН МЮНХЕН (4-2-3-1): 1. Мануел Нойер (к) – 5. Бенжамен Павар, 17. Жером Боатенг, 27. Давид Алаба, 19. Алфонсо Дейвис – 32. Джошуа Кимих, 6. Тиаго Алкантара – 25. Томас Мюлер, 18. Леон Горецка, 22. Серж Гнабри – 9. Роберт Левандовски

Старши треньор: Ханс Флик

РБ ЛАЙПЦИГ (4-3-3): 1. Петер Гулаши – 3. Анхелиньо, 23. Марсел Халстенберг, 5. Дайо Упамекано, 16. Лукас Клостерман – 14. Тайлър Адамс, 27. Конрад Лаймер, 7. Марсел Сабицер (к) – 18. Кристофър Нкунку, 11. Тимо Вернер, 25. Дани Олмо

Старши треньор: Юлиан Нагелсман

Главен съдия: Марко Фриц, Германия

Стадион: „Алианц Арена“, Мюнхен, Германия