Байерн на практика си подсигури за пореден път титлата в Германия. Баварците се възползваха от новата грешна стъпка на преследвача си РБ Лайпциг и след успех в гостуването на Борусия Мьонхенгладбах с 1:0 се откъснаха далеч на върха. 

Томас Мюлер реализира попадението с цената на трите точки и така тимът на Карло Анчелоти направо се изолира сам на челната позиция с цели 13 точки аванс пред най-близкия си съперник. 

Иначе с оглед на залога в този мач, Байерн тръгна от самото начало да преследва трите точки. И имаше немалко шансове за това. Роберт Левандовски, Дейвид Алаба и Шаби Алонсо пропуснаха в първите минути, но от не толкова чисти ситуации. 

В 25-та минута Левандовски си изработи положение, след като слаломира през защитата на съперника, но ударът му, който щеше да се забие в горната част на вратата, беше избит великолепно от вратаря. 

Последваха още доста възможности за баварците, но те така и не се увенчаваха с гол. В 42-та минута Ариен Робен си създаде ситуация да се разпише след самостоятелен пробив, но и неговият удар мина встрани от вратата. 

Така попадения не паднаха преди почивката, а и в началото на втората част. Но упоритостта на баварците даде резултат в 63-та минута. Тогава Тиаго Алкантара перфектно с прехвърлящо подаване намери Томас Мюлер зад защитата и той без да се колебае най-после прониза целта - 1:0 за Байерн. 

Това доста успокои момчетата на Карло Анчелоти, а пък домакините вече бяха прекалено уморени след емоциите в Лига Европа в четвъртък и отпадането от Шалке на осминафиналите там. Те можеха да изравнят в последната възможна секунда на мача, но ударът на Тобиас Щробъл мина на сантиметри над вратата и всичко свърши. 

Така повече попадения не паднаха и Байерн се поздрави с изключително ценните три точки, с които вече има 62 в актива си и отказа РБ Лайпциг от преследването, тъй като той остана само с 49 девет кръга преди края. Борусия Мьонхенгладбах остава в средата на таблицата със своите 32 точки, но още има шанс за място в Европа.