Байер Леверкузен разгроми Хайденхайм с 4:1, за да запише четвъртата си победа в пет мача от началото на сезона в Бундеслигата. Виктор Бонифас отбеляза две попадения за успеха, а Йонас Хофман и Амин Адли добавиха по един гол. Почетният гол за новака в елита бе дело на Ерен Динкчи. "Аспирините" се изкачиха до втората позиция с 13 точки, като са след Байерн Мюнхен само заради по-лошата си голова разлика. Хайденхайм е 13-ти с 4 спечелени точки.

Резултатът бе открит в 9-ата минута от Бонифас, който получи от Есекиел Паласиос. В края на първата част нигериецът можеше да отбележи втория си гол, след като се справи с двама защитници и стреля, но Кевин Мюлер спаси удара на Бонифас.

В 58-ата минута Хайденхайм изравни резултата. Ян-Никлас Бест намери Ерен Динкчи на границата на наказателното поле, а ударът на Динкчи в долния десен ъгъл бе неспасяем.

Радостта за гостите бе крайта, тъй като "аспирините" отново поведоха само пет минути по-късно след гол на Хофман. В 74-ата минута Алехандро Грималдо бе фаулиран в наказателното поле.