Отборът на Байерн Мюнхен постигна важна победа в 24-ия кръг от Първа Бундеслига, след като се наложи с 5:1 като гост на Борусия Мьонхенгладбах. Успехът е още по-ценен за баварския гранд, след като с него се изравниха по точки с лидера Борусия Дортмунд (54).

Това стана, след като "жълто-черните" допуснаха причудливо поражение от друг баварски отбор в кръга - Аугсбург. Въпреки това хората на Нико Ковач остават втори, след като имат малко по-слаба голова разлика.

Хави Мартинес откри резултата на „Борусия Парк” във втората минута, а Томас Мюлер удвои в 11-ата минута. Ларс Щиндъл обаче върна едно попадение в 37-ата минута, след като засече подаване на Торган Азар.

Второто полувреме започна добре за мюнхенци, след като Роберт Левандовски покачи резултата в 47-ата минута. Серж Гнабри направи 4:1 в 75-ата минута, а дузпа в 91-ата минута, която бе вкарана от Левандовски, Байерн си осигури пищната победа срещу „жребците”.

По този начин Борусия Мьонхенгладбах остана четвърти с 43 пункта, но вече Айнтрахт Франкфурт и Байер Леверкузен са близо до тях – на три и четири точки.

В идния кръг Байерн приема Волфсбург, а Гладбах гостува на Майнц 05.