Байерн намери най-приятния лек за раните, които Ливърпул му причини с изхвърлянето от Шампионската лига през седмицата. Баварците се разправиха брутално с гостуващия на "Алианц Арена" Майнц в мача от 26-ия кръг на Бундеслигата и си върнаха върха с много по-добра голова разлика от Борусия Дортмунд. 

Хамес Родригес се отличи с хеттрик, а Роберт Левандовски, Кингсли Коман и привлеченият през зимата младок Алфонсо Дейвис добавиха по едно попадение, за да оформят разгромното изражение на резултата срещу бившия отбор на Тодор Неделев. 

Головото шоу в Мюнхен започна още в 3-та минута. Тогава Дейвид Алаба центрира отляво и намери Роберт Левандовски, чийто удар даде аванс на тима. Това беше 198-то попадение на поляка в Бундеслигата и се приближава все повече до гросмайсторската кота от 200 гола в едно от най-силните европейски първенства. 

Малко след това Лева можеше и да удвои, но вратарят направи невероятно спасяване, за да запази вратата си суха. В 13-та минута Кингсли Коман щеше да строши лявата греда с удара си и преднината на домакините остана само един гол. 

Единственото сериозно положение на Майнц преди почивката беше за Левин Йозтунали, но неговият изстрел от изгодна ситуация беше отразен от Мануел Нойер, като това беше една от твърде редките намеси на стража в този мач. 

След 30-та минута баварците набързо решиха мача в своя полза. Първо в 33-та минута Леон Горецка свали една топка в наказателното поле за връхлитащия Хамес Родригес и той откри головата си сметка в мача в тази ситуация. 

В 39-та минута интригата направо умря. Тогава Тиаго Алкантара намери нахлуващия в полето на противника Кингсли Коман, той набра скорост, а когато това се случи, трудно някой може да го спре. Французинът с мощен шут от границата на наказателното поле щеше да скъса мрежата за 3:0. 

Така почивката дойде при класически аванс на Байерн, а малко след подновяването на играта резултатът придоби размерите на истински погром. В 51-та минута Жером Боатенг намери Хамес пред наказателното поле, той напредна и изстреля снаряд от границата му, за да направи 4:0. 

Само четири минути след това резултатът набъбна на 5:0. Тогава защитник на Майнц нескопосано подари топката на Томас Мюлер пред наказателното поле, събори го, но не преди бившият германски национал да пусне за Хамес Родригес, който с прехвърлящ удар наниза топката в мрежата за пети път. 

Купонът за Байерн продължи с пълна сила след това. И в 70-та минута резултатът стана 6:0. Тогава топката стигна до Левандовски около точката на дузпата, той стреля в тялото на вратаря, но при добавката младият Алфонсо Дейвис наниза топката в мрежата за шести път. 

Дори играещият до последно, независимо от резултата, Байерн намали оборотите и спести още по-жестоко поражение за съперника си. Това се оказа достатъчно на баварците да дръпнат със седем гола преднина в головата разлика с Борусия Дортмунд, която дели в момента двата тима на върха. Те са с по 60 точки. Майнц е с 30 точки и вече ще доиграва сезона.