Аугсбург успя да задържи Байерн Мюнехен и двата отбора завършиха 2:2. Марко Рихтер откри за домакините още в първата минута, но „баварците“ обърнаха с голове на Робърт Левандовски в 14-ата и Серж Гнабри в 49-ата минута. Домакините успяха да стигнат до равенството в добавеното време на мача. Това бе втори пореден мач без успех за хората на Нико Ковач.

Срещата започна страхотно за домакините и те отбелязаха още в 29-ата секунда. Марко Рихтер засече с глава подаване на Рани Кедира – 1:0.

Само осем минути „баварците“  да допуснат второ попадение. Никлас Зюле получи травма и позволи на Рихтер да излезе на добра позиция. Голмайсторът обаче предпочете сам да завърши атаката и стреля, но в аут, вместо да подаде на свой съотборник, който беше сам срещу Мануел Нойер.

Зюле беше заменен от Дейвид Алаба.

Байерн обаче бързо изравни в 14-ата минута. Серж Гнабри центрира към Робърт Левандовски, който беше точен с глава за 1:1.

Гостите можеха да отбележат втори гол в 21-вата, когато Левандовски беше изведен зад защитата на Аугсбург, но не успя да овладее топката и вратарят Томаш Кубек успя да улови.

В 39-ата минута Гнабри удари греда. Секунди след това Тиаго Алкантара стреля към вратата, Кубек не беше на голлинията си, но защитник на домакините успя да изчисти.

„Баварците“ стигнаха до обрата четири минути след почивката. Гнабри отбеляза майсторски след удар с левия крак от далечено разстояние.

В 52-ата минута отново той беше в центъра на събитията, след като изведе Филипе Коутиньо сам срещу Кубек, но стражът спаси.

Аугсбург можеше да се изравни в 55-ата. Рубен Варгас получи подаване на дясното крило, но реши да шутира и пропусна златен шанс за домакините.

В 61-ата минута Гнабри продължи да тормози защитата на домакините, след като нанесе хубав удар, но вратарят Кубак се намеси решително.

Минута преди края на срещата Нойер парира много силен удар на Филип Макс.

Така се стигна до първата минута на добавеното време, когато Аугсбург изравниха. Тогава резервите Джон Кордова и Алфред Финбогасон комбинираха в наказателното поле и исландецът завърши за крайното 2:2.

Със спечелената точка Аугсбург изплува над зоната на изпадащите и събира актив от 6 точки на 15-ата позиция. Байерн остават трети с 15. В следващия кръг Аугсбург гостуват на Волфсбург, докато „баварците“ домакинстват на новака Унион Берлин.

Ето всички резултати от днешния следобед в Бундеслигата:

Унион Берлин – Фрайбург 2:0

Аугсбург – Байерн Мюнхен 2:2

Фортуна Дюселдорф – Майнц 1:0

РБ Лайпциг – Волфсбург 1:1

Вердер Бремен – Херта Берлин 1:1

Стартовите състави на двата отбора:

АУГСБУРГ (4-1-4-1): Кубек, Лихтщайнер, Йедвай, Удокай, Оксфорд, Макс, Варгас, Кедира (к), Моравек, Рихтер, Нийдерлехнер

БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер (к), Кимих, Зюле, Павар, Ернандес, Тиаго, Мартинес, Гнабри, Коутиньо, Коман, Левандовски