Новият шампион на Германия Байерн Мюнхен победи с 3:1 Фрайбург в мач от предпоследния кръг в Бундеслигата. Баварците не показаха милост, въпреки че за тях двубоят беше без значение, а гостите се борят за участие в Лига Европа.
 
И четирите гола паднаха през първото полувреме. Резултата на "Алианц Арена" откри Джошуа Кимих в 15-ата минута, Роберт Левандовски удвои в 24-ата минута. Хьолер върна надеждите на гостите с попадение в 33-ата минута, но отново Левандовски покачи на 3:1 в 37-ата минута.
 
Домакините излязоха с доста промени в състава, след като още във вторник спечелиха предсрочно титлата и след края на мача ще получат шампионската купа. Въпреки това още в първите минути създадоха няколко добри положения, но Томас Мюлер и Жером Боатенг показаха неточен мерник. В 15-ата минута обаче логичното се случи и Байерн поведе в резулатата. Роберт Левандовски овладя хубаво подаване с гръб към вратата и върна към връхлитащия Кимих, който без забавяне шутира от границите на наказателното поле и топката влезе в долния десен ъгъл на вратаря Шволов.
 
В 24-ата минута Томас Мюлер отправи силен удар, който бе избит от стража на гостите, но Левандовски с глава довкара топката за 2:0. Гостите реагираха като ужилени и в 33-ата минута Хьолер от малък ъгъл намали резултата. Головата машина Левандовски обаче много бързо върна аванса от два гола на баварците с попадение в 37-ата минута. Той получи хубав пас от Ернандес и с технично докосване отклони топката във вратата на Шволов.
 
Играта след почивката бе далеч по-спокойна и до нови попадения не се стигна. Томас Мюлер и резервата Кингсли Коман изпуснаха добри възможности за Байерн, Петерсен и Валдшмит не успяха да вкарат за гостите. Пет минути преди края Коман учели напречната греда с превъзходен удар от границите на наказателното поле. 
 
 
БАЙЕРН МЮНХЕН - ФРАЙБУРГ 3:1
 
Голмайстор: 1:0 Джошуа Кимих 15, 2:0 Роберт Левандовски 24, 2:1 Хьолер 33, 3:1 Левандовски 37
 
БАЙЕРН: Улрайх, Павар, Мартинес, Боатенг, Ернандес, Кимих, Горетцка, Кюизанс, Мюлер, Синг, Левандовски
 
Треньор Ханзи Флик
 
ФРАЙБУРГ: Шволов, Шмит, Лийнхарт, Хайнтц, Гюнтер, Темпелман, Хьофлер, Шалай, Грифо, Хьолер, Петерсен
 
Треньор Кристиан Щрайх
 
Съдия Сьорен Щорк