Байерн Мюнхен не допусна грешна стъпка срещу Хофенхайм и след като направи пълен обрат в мач от 20-ия кръг на Бундеслигата, зареди седми пореден успех в шампионата. Домакините се наложиха с 5:2. До 12-ата минута баварците инкасираха две попадения дело на Марк Ут и Серж Набри, а след 21-ата минута възпитаниците на Юп Хайнкес се окопитиха и наложиха осезаемата си доминация. Така попадения заредиха Роберт Левандовски, Жером Боатенг, Кингсли Коман, Артуро Видал и Сандро Вагнер.

Байерн записа 16-а победа от началото на сезона и с 50 точки е на върха в класирането. Хофе е девети с 27.

Срещата започна добре за Хофенхайм, който само след три минути игра си спечели право да изпълни дузпа. Серж Набри  нахлу отдясно в наказателното поле, а Йосуа Кимих закъсня малко и понечи да го блокира. Нападателят на Хофе загуби баланс и падна в пеналта, а това се оказа достатъчно основание за рефера да посочи бялата точка. Набри си заложи топката от 11-те метра и насочи изстрела си към десния ъгъл на Свен Улрайх. Ударът не бе достатъчно силен, а вратарят реагира отлично и изби. Последва добавка на Марк Ут, при която резултатът вече бе открит – 1:0.

В 12-ата минута преднината гостите набъбна на 2:0, след като Набри стигна до отбира топка и с изстрел от зоната малко пред дъгата на пеналта шутира мощно и се поправи за дузпата.

Баварците, отърсили се от първоначалния шок, поставиха начало на обрата си в 21-ата минута. След центриране отляво, Йосуа Кимих спря добре и комбинира с връхлитащия Роберт Левандовски, който намали за 1:2 с топовен изстрел.

Само още 4 минути бяха необходими на шампионите, за да изравнят. В 25-ата при центриране отляво на вратата на Хофе, Жером Боатенг бе изпуснат от отбраната на гостите и с глава отклони за 2:2.

Положение се разкри и пред Дейвид Алаба в 38-ата минута, но топката премина покрай левия стълб. Шанс имаше и за Артуро Видал в 42-ата минута, който се озова на страхотна стрелкова позиция, но не успя да насочи удара си точно.

След почивката домакините продължиха стремглавия си обрат, който стана пълен в 63-ата минута. Баварците изпълниха корнер отдясно по атаката си. Топката бе насочена към далечната греда, където чакаше Кингсли Коман, който овладя и покачи на 3:2.  

Веднъж излезли напред в резултата, момчетата на Юп Хайнкес не се поколебаха да нанижат и още един гол. Това се случи в 66-ата минута, когато Ариен Робен центрира при нов ъглов удар, дошъл отдясно по атаката. Топката отново бе насочена към далечния стълб, а Артуро Видал заби неспасяемо в мрежата за 4:2.

Крайното 5:2  оформи Сандро Вагнер, който наказа бившия си тим в 90-ата минута.