Байерн продължи успешната си серия от началото на сезона, след като стигна до успеха и в двубоя си от втория кръг от Бундеслигата с Вердер в Бремен. Макар баварците да почакаха дълго, за да пробият отбраната на противника, те успяха да го сторят за успеха с 2:0. 

Героят за победителите беше възможно най-очакваното име - Роберт Левандовски. Полякът реализира два бързи гола в 73-та и 75-та минути и сложи точка на надеждите на домакините да измъкнат нещо от големия фаворит. 

Както се и очакваше, този мач мина под диктовката на Байерн, но нападателите дълго време не можеха да намерят целта. А първият шанс дойде още в 7-та минута, когато Корентен Толисо се пребори за една топка в наказателното поле и стреля мощно, но в напречната греда. 

Трима се завръщат за Байерн

До почивката чистите положения бяха за баварците, но пропуските се редуваха един след друг. Йосуа Кимих и Франк Рибери не бяха точни, а в 39-та минута Ариен Робен изпусна много изгодна ситуация, след като с глава от около точката на дузпата стреля над вратата. 

В крайна сметка почивката дойде при нулево равенство, а след подновяването на играта момчетата на Карло Анчелоти продължиха да атакуват. Но натискът им така и не се увенчаваше с успех. 

Съперник на Лудогорец с реми на трудно място в Бундеслигата

Поне до 73-та минута. Тогава при една продължителна атака топката стигна до Дейвид Алаба на десния фланг, той нпредна и центрира по земя в наказателното поле, където Роберт Левандовски от чиста позиция с едно докосване прати топката в мрежата за 1:0. 

След това се изви истинска буря пред вратата на Вердер. В 75-та минута Томас Мюлер се озова на хубава позиция и стреля, но топката срещна отново гредата. Малко след това обаче се стигна до второто попадение за гостите, което сложи точка на спора. 

Тогава Лева направи страхотен самостоятелен пробив, навърза защитата на противника и с хубав удар от границата на наказателното поле между краката на вратаря направи резултата 2:0. 

С това се изчерпаха интересните ситуации в този мач и в крайна сметка Байерн стигна до комфортен успех с 2:0 и продължава с пълен актив. Вердер пък остава на дъното без спечелена точка и без отбелязан гол. 

Всички резултати от ранните мачове в Германия в събота: 

Байер Леверкузен - Хофенхайм 2:2

Вердер - Байерн 0:2

Аугсбург - Борусия Мьонхенгладбах 2:2

Щутгарт - Майнц 1:0

Айнтрахт - Волфсбург 0:1