Хегемонът на Германия Байерн Мюнхен разкости с 5:1 като домакин Кьолн в мач от 23-ия кръг на германската Бундеслига. С по две попадения се отчетоха Роберт Левандовски и резервата Серж Гнабри. Чупо-Мотинг пък бе този, който откри резултата. Шкири вкара почетния гол за гостите в началото на второто полувреме.

Полският щурмовак на баварците Левандовски вече има 28 попадения от началото на кампанията и продължава да е водещ голмайстор в Германия.

Така носителят на требъл за миналия сезон се върна на пътя на победите след хикса с Арминия Билефелд и загубата от Айнтрахт във Франкфурт. Възпитаниците на Ханс Флик събраха 52 точки, дръпвайки на 5 пред втория РБ Лайпциг, който тази вечер приема Борусия Мьонхенгладбах.

"Козлите" от своя страна остават на 14-ото място с 21 пункта.


Първите 10-11 минути минаха под продължителното притежание на топката от домакините, но до положения и удари не се стигна.

В 15-ата минута Зюле проби и стреля опасно с десния крак, но опитът му за гол профуча вляво от вратата.

3 минути след това Чупо-Мотинг вкара първия си гол за този сезон, след като получи центриране от Горецка, надскочи бранител и откри - 1:0.

В 26-ата минута Левандовски засече подаване в пеналтерията, но мерникът му изневери.

Все пак полякът се разписа в 33-ата минута, когато Горецка пое пред наказателното поле, преодоля съперник и продължи надясно към нападателя, който реализира 27-ия си гол за сезона.

В 49-ата минута Шкири намали. Дефанзивният полузащитник се озова непокрит в пеналтерията, след като Алаба и Боатенг го изпуснаха и халфът с технично изпълнение от близка дистанция прехвърли Нойер за 2:1.

11 минути по-късно Кимих шутира с десния крак от средно разстояние, ала коженото кълбо мина на сантиметри от лявата греда.

В 65-ата минута Роберт Левандовски се вклини между двама бранители в наказателното поле, пое топката от Мюлер полуобърнат към вратата и мигновено стреля по земя в десния ъгъл за 3:1.

В 75-ата минута уникална грешка на Мануел Нойер в опит да изнесе напред топката позволи на "козлите" да вкарат на празна врата, но Доминик Дракслер удари гредата от малък ъгъл.

60 секунди след това Леон Горецка намери от ждроп коженото кълбо, но Хорн бе на висота и спаси.

Серж Гнабри сложи точка на спора в 82-ата минута, когато резервата протегна крак при центриране от левия фланг на Чупо-Мотинг и матира Хорн за 4:1 от непосредствена близост.

В 86-ата минута Гнабри оформи крайното 5:1 след удар с глава в близкия ъгъл на Хорн след центриране на Горецка.


Байерн Мюнхен (4-2-3-1): Нойер, Зюле, Боатенг, Алаба, Дейвис (72' Ернандес), Кимих, Горецка, Сане (86' Дантас), Мусиала (64' Мюлер), Чупо-Мотинг (64' Гнабри), Левандовски

Резерви: Хофман, Гнабри, Мартинес, Сар, Ернандес, Рока, Мюлер, Дантас, Коман

Старши треньор: Ханзи Флик

 

Кьолн (3-5-2): Хорн, Цестич, Чикоз (45' Хорн), Мере, Волф, Шкири, Якобс (85' Катербах) , Йозчан, Рексбеджай (71' Дрекслер), Дуда (71' Мейер), Денис (45' Тилман)

Резерви: Дрекслер, Ехизибуе, Хорн, Катербах, Лимниос, Мейер, Шмиц, Тилман, Цийлер

Старши треньор: Маркус Гиздол

 

Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен

Главен съдия: М. Петерсен