Байерн Мюнхен завърши наравно 2:2 като гост на Волфсбург в мач от последния кръг на Бундеслигата. Баварците вече си бяха осигурили титлата, докато „вълците” не играеха за нищо.

Шампионите поведоха с 0:2 след попадения на Йосип Станишич (17) и Роберт Левандовски (40), но домакините стигнаха до изравняването с попадения на Йонас Винд (45) и Макс Крузе (58).

Баварците завършват първенството със 77 точки, докато Волфсбург остава 12-и с 42 точки.

Байерн започна по-силно мача и в 8-ата минута Леон Горетцка се озова на стрелкова позиция. Халфът отправи удар от близка дистанция, който Коен Кастеелс спаси. Малко след това стражът се намеси решително след удар на Левандовски в горния десен ъгъл.

В 15-ата минута Максенс Лакроа стреля с глава след центриране от корнер, но топката срещна гредата.

Две минути по-късно Байерн поведе. Йосип Станишич засече с глава центриране от корнер на Кимих и вкара за 0:1.

В 24-ата минута баварците стигнаха до нов гол. Томас Мюлер намери Джамал Мусиала в наказателното поле и талантът с неспасяем шут вкара, но се оказа, че е бил в засада и след ВАР попадението беше отменено.

В 40-ата минута Байерн все пак стигна до втори гол. Мюлер намери Левандовски, който с глава отблизо вкара за 0:2. Само две минути след това полякът можеше да направи преднината на своя отбор класическа, но стреля покрай дясната греда.

В края на първата част Макс Крузе със страхотен пас намери Йонас Винд, който не сбърка за 2:1.

В 58-ата минута Волфсбург стигна до равенството. Ван де Вен намери Крузе, който с мощен шут от близка дистанция изравни.