Байерн вече навакса изоставането си от върха в класирането в Бундеслигата. Това стана факт след грешната стъпка на лидера Борусия Дортмунд по-рано в събота и след успеха на баварците над Хамбургер с 1:0 на север. 

Шпортферайн игра почти час с човек по-малко след червен картон на Гидеон Юнг, а единственото попадение падна през втората част. Негов автор беше Корентен Толисо и той се оказа достатъчен за трите точки. 

От самото начало на мача Байерн установи надмощие, но нападателите му така и не успяваха да поразят целта. Домакините не се предадоха лесно и също на свой ред опитваха да поразят вратата на съперника, но отново без успех. 

Техните мераци за нещо повече в мача получиха сериозен удар в 38-та минута. Тогава Гидеон Юнг влезе изключително грубо и отзад в краката на Дейвид Алаба и съвсем заслужено получи директен червен картон. 

До почивката не се случи повече нищо интересно и в крайна сметка развръзката остана за втората част. В 52-та минута Томас Мюлер намери перфектно Корентен Толисо в наказателното поле и той с хубав удар най-после се разписа. 

Веднага след това Хамбургер можеше да изравни. Андре Хан стреля от дистанция и топката летеше опасно в долния ляв ъгъл на вратата, но вратарят Свен Улрайх направи страхотно спасяване. 

До края на мача две сериозни положения изпуснаха Тиаго Алкантара и Роберт Левандовски, но те в крайна сметка не се оказаха с решаваща роля за победата на Байерн и баварците си тръгнаха с трите точки. 

Така те вече имат 20 точки в актива си, с колкото е и лидерът Борусия Дортмунд. Вестфалците са с малко по-добра голова разлика и това засега ги задържа на върха. Хамбургер е точно над чертата на изпадащите със 7 точки в актива.