Отборът на Байерн Мюнхен имаше далеч повече трудности при гостуването си срещу Аугсбург, отколкото мнозина биха могли да предположат. Баварците откриха 22-ия кръг в Бундеслигата на WWK Arena, където се наложиха трудно с 3:2. А като се прибавят и съмненията за сериозна контузия на един от основните герои тази вечер - Кингсли Коман - изводите от мача може би няма да бъдат съвсем позитивни.

Победата определено не беше комфортна, още повече, че за първи път в своята история (и в 16-ия мач на най-високото равнище в Германия) Аугсбург се разписа повече от веднъж във вратата на именития съперник. Домакините всъщност откриха резултата в 14-ата секунда, което отсега нататък ще бъде техният най-бърз гол в Бундеслигата за всички времена.

Играчите на Мануел Баум наистина отбелязаха с първата си атака, която стартира с изпълнението на началния удар. Няколко паса по-късно топката беше пусната в коридор отляво за Филип Макс, който нахлу в пеналта и опита нисък прострелен пас към дузпата. Серхио Кордова пропусна кълбото между краката си, а то се удари в стъпалото на Леон Горецка, което го направи неспасяемо за завърналия се след контузия Мануел Нойер – 0:1.

Байерн можеше да подпали съвсем баварския дуел, като в 3-ата минута Кингсли Коман получи извеждащ пас отляво по атаката, проби в наказателното поле и даде успореден пас по границата на вратарското поле. Топката мина зад гърба на Роберт Левандовски и стигна при непокрития при далечната греда Серж Гнабри. Бившият играч на Арсенал нанесе катастрофален завършващ удар, с който не успя да улучи опразнената врата.

Все пак класата на гостите доведе до изравняване в 16-ата минута. Йосуа Кимих се включи отдясно и изпрати мечтано центриране към другия край на наказателното поле. Двамата централни бранители на Аугсбург останаха под топката, а това позволи на Коман да засече от въздуха – 1:1.

Едва минаха 6 минути и шампионът на Германия пак се озова назад в резултата. По идентичен начин Филип Макс беше изпуснат на фланга и отново получи пас в дълбочина благодарение на Никлас Зюле, който покри засадата и при първото попадение. Макс пак заложи на върната топка към точката на дузпата, където Мануел Грегорич я закачи и направи удобна за Джи Дон-Вон. Китаецът овладя и с мощен шут под гредата наказа рехавата отбрана на Байерн – 1:2.

Байерн отчетливо потърси изравняване до почивката и го постигна. Първо, в 33-ата минута Роберт Левандовски нанесе изстрел с глава след центриране от ъглов удар, а топката срещна напречната греда. Самият гол дойде в третата минута от продължението на първата част. Аугсбург загуби топката пред дъгата си, а това вещаеше само неприятности. Горецка отне и комбинира вляво с Коман, чието второ действие беше да нанесе диагонален шут по тревата. 21-годишният страж Грегор Кобел определено можеше да се намеси по-адекватно, но пропусна топката между краката си – 2:2.

През втората част съпротивителните сили на домакините изчезнаха с третия гол в полза на мюнхенци. В 53-ата минута Коман комбинира с Дейвид Алаба в наказателното поле, а наглед от труден ъгъл австрийският национал нанесе впечатляващ шут по диагонала – 3:2.

Оттук нататък Байерн властваше на терена, защото организацията в играта на Аугсбург почти изчезна. Въпреки този факт футболистите на Нико Ковач не бяха особено убедителни в представянето си. Наставникът смени рано Хамес Родригес, който и без друго не беше убедителен, за да го съхрани за предстоящия мач срещу Ливърпул. Вместо него се появи наказаният за двете срещи с англичаните Томас Мюлер.

В самия край на мача Коман получи неприятен удар, като тепърва ще се установи дали състоянието на французина не е повод за притеснения.

Победата скъси изоставането на Байерн до лидера Борусия Дортмунд. Баварците са втори с 48 точки, докато „жълто-черните” имат 50 преди гостуването си на Нюрнберг. Аугсбург остава 15-и в подреждането с едва 18 пункта и ще трябва да се бори за оцеляването си.