Чаби Алонсо обяви на своя клуб Байерн, че в края на сезона, когато изтича договорът му, ще сложи край на състезателната си кариера.

35-годишният баск изкара около десетилетие в топотбори като Ливърпул, Реал М и Байерн, и вече мнозина изразиха съжалението си, че ще приключи със състезателния футбол.

Според Sport Bild , ръководството на баварския клуб е приело решението на футболиста, но е оставило пред халфа възможността да промени мнението си.

Кариерата на Алонсо започва в Реал Сосиедад, преминава за кратко през Ейбар, преди полузащитникът да облече последователно екипите на три от водещите грандове във футбола /може да проследите кариерата му и в галерията със снимки/.

С екипа на испанския национален отбор записва 114 участия. С Ла Фурия Роха той печели два пъти европейската и веднъж световната титла.

Сега в Байерн са притеснени и дали друга голяма фигура в състава няма да реши да последва Алонсо и да сложи край на кариерата си. Става дума за Филип Лам, който от своя страна е на 33 години.