Германският и европейски шампион Байерн Мюнхен записаха втората си загуба за сезона в първенството при гостуването си Борусия Мьонхенгладбах с 3:2 в мач от 15-ия кръг на Бундеслигата. „Баварците“ трябва много да съжаляват, след като водеха с 2:0 с попадения на Роберт Левандовски от дузпа в 20-ата и Леон Горецккка в 26-ата минута.

Още до почивката обаче „жребчетата“ успяха да изравнят след голове на Йонас Хофман в 35-ата и  45-ата минута. Флориан Ноухаус пък оформи забележителния обрат в 49-ата минута.

Шампионите получиха право да изпълнят дузпа в 20-ата минута след наивна грешка на Флориан Ноухаус. Той докосна топката с ръка след центриране на Алфонсо Дейвис и въпреки че контактът бе минимален, след преразглеждане на ситуацията с ВАР, реферът Харм Осмерс посочи бялата точка. Роберт Левандовски реализира дузпата със своя гол номер 20 през сезона. Единствено по-бързо от него толкова попадения до 15-ия кръг е вкарвал само легендарният Герд Мюлер.

Байерн се възползва от объркването в редиците на домакините и много бързо стигна до втори гол. В 26-ата минута Леон Горетцка тръгна с топка в крака от около центъра, напредна необезпокояван и със силен удар разстреля Ян Зомер.

Борусия обаче се върна в мача в 36-ата минута. Капитанът Ларс Щиндъл изведе Йонас Хофман, който надбяга изнесените напред централни защитници на Байерн и пусна топката покрай Мануел Нойер за 1:2.

В самия край на полувремето обаче Хофман отново изскочи зад отбраната на гостите и вкара за 2:2. Засадата беше покрита от Джошуа Кимих, който не успя да се изтегли навреме.

След почивката Байерн заигра още по-разконцентрирано и в 49-ата минута вече изоставаха в резултата. Никлас Зюле подари топката на Хофман, а той веднага намери Нойхаус. Последва мощен шут под гредата, който се оказа неспасяем за Нойер – 3:2.

Мюнхенци реагираха на шока със силен шут на Кимих над гредата, а Левандовски не видя свободния Дъглас Коща и също стреля неточно.

В 68-ата минута Ханзи Флик направи първата си смяна, като пусна Кингсли Коман на мястото на Дъглас Коща.

В 71-ата минута Левандовски засече с глава центриране от левия фланг, но не успя да отправи добър удар.

До края на двубоя целият състав на Борусия се прибра в половината си и бранеше аванса си.

В самия край на срещата и късметът беше на страната на Борусия, след като Крамер се оказа на точното място и изби от голлинията удар с глава на Зюле.

Въпреки загубата Байерн остава начело в класирането с 33 точки, но може да бъде изместен от РБ Лайпциг, който има 31. Борусия Гладбах пък записа втори пореден успех след този с 1:0 при гостуването си на новака Арминия Билефелд и се намира на 7-а позиция с 24 точки.

В следващия кръг „баварците“ ще приемат Фрайбург, а Борусия Мьонхенладбах гостува на Щутгарт.