Шампионът Байерн Мюнхен се възползва максимално от грешката стъпка на РБ Лайпциг по-рано в съботния ден. Баварският гранд надви с 5:0 Шалке 04 при домакинството си в 19-ия кръг и се доближи на само точка от РБ Лайпциг, който е с 40 пункта.

Голове на Роберт Левандовски (6) и Томас Мюлер (45+2) дадоха комфортен аванс за тима на Ханзи Флик, а други три попадения – на Леон Горецка (50), Тиаго Алкантара (58) и Серж Гнабри (89) оформиха крайното 5:0 за кеф на препълнения до дупка „Алианц Арена”.

След само шест минути игра домакините вече водеха в резултата. Мюлер центрира отдясно, но стражът на Шалке – Шуберт, не успя да улови топката, като тя отиде у Левндовски и гол – 1:0. Миг по-късно Матондо отправи силен удар, но топката се отби в напречната греда на Мануел Нойер.

В 11-ата пък Иван Перишич имаше шанс да удвои актива на мюнхенци, но не успя. Седем по-късно Мюлер вкара гол, който пък бе отменен, тъй като имаше засада.

Нови два гола Байерн бяха отменени до края на полувремето след намесата на ВАР, но в добавеното време Мюлер отбеляза своя гол №100 с екипа на германския шампион и удвои актива му. С двойно спасяване на Шуберт пък стартира втората част след удари на Давид Алаба и Тиаго Алкантара, но Леон Горецка в 50-ата покачи разликата на три гола.

„Кралскосините” вече нямаха никакво настроение за игра, а Тиаго вкара също гол в 58-ата минута след пас на поляка Левандовски. До края на мача остана време и на Серж Гнабри да накаже вратата на тима от Гелзенкирхен след пас на Коутиньо в 89-ата минута.


СЪСТАВИ

Байерн Мюнхен: Нойер, Павар, Кимих, Боатенг, Алаба, Дейвис, Горецка, Тиаго, Перишич, Мюлер, Левандовски

Шалке: Шуберт, Кабак, Настасич, Маскарел, Сардар, Грегорич, Матондо, Калигури, Кени, Очипка, Харит