След като през седмицата Байерн Мюнхен изпразни цял пълнител в тялото на Арсенал, при завръщането им към живота в Бундеслигата шампионите на Германия бяха на крачка да загубят от Херта Берлин. Късен гол в 7-ата минута на добавеното време донесе равенство 1:1 при гостуването в столицата, което бе част от съботната програма в 21-ия кръг.

Роберт Левандовски бе героят, който измъкна неубедителните баварци от тежкото положение, а наставникът Карло Анчелоти все пак ще има нови поводи да мисли върху разликата в играта на възпитаниците си на домашната сцена и в Шампионската лига.

Още в самото начало Байерн показа, че ще наложи контрол върху топката и ще започне да гради в обичайния си стил. Очевидно това съвпадаше и с плана на Херта, който се погрижи доста добре със задачата да не дава ранни възможности за гол пред баварците.

Гостите разчитаха на своята скорост по крилата, която даваше резултат, но комуникацията в предни позиции между Дъглас Коста, Ариен Робен и Томас Мюлер не вървеше.

С наближаването 20-ата минута на срещата серия от статични положения позволи на Херта да изнесе играта по-напред и това беше мигът, когато берлинчани спипаха неподготвена защитата на Байерн. В 21-ата Марвин Платенхард центрира от фаул отляво по атаката и потърси пространството при близката греда. Ведад Ибишевич изскочи между Томас Мюлер и Матс Хумелс, след което подложи крак и заши кълбото в горния ъгъл над слисания Мануел Нойер – 1:0.

Шампионите веднага опитаха да отвърнат на удара. В 24-ата минута Хумелс отправи точен изстрел с глава след центриране от фаул, а малко по-късно Хуан Бернат пробва късмета си без успех с изстрел от дистанция.

В 29-ата минута Мюлер имаше добра ситуация, но за да вкара се нуждаеше от много по-добър шут от този, който изпрати право в ръцете на Руне Ярщайн.

Шокът за Байерн можеше да се окаже пълен в 38-ата минута можеше да стане пълен, ако съдиите не бяха отменили още един гол на Ибишевич заради засада.

Второто полувреме стартира с нов идеален шанс за Херта. В 50-ата минута отново босненският таран натисна спусъка от десетина метра, като този път кълбото прелята на сантиметри покрай десния стълб зад Нойер.

Байерн започна да действа все по-припряно с напредването на времето, а положенията пред вратата на съперника все така липсваха. В 73-ата минута Чаби Алонсо получи удобна възможност да обстрелва с глава, като изпрати топката в тялото на защитник и това спести доста ядове за вратаря на домакините.

Най-чистото положение за баварците дойде в 88-ата минута, когато Давид Алаба изпълни пряк свободен удар по много опасен начин. Австрийският национал шутира силно до лявата греда, ала Ярщайн беше на поста си и съумя да избие в корнер.

За съжаление на домакините 5-минутното продължение, което съдията назначи се оказа твърде дълго за техния вкус. Реферът позволи на мача да се играе още 3 минути над посочения минимум, а в 7-ата от тях Роберт Левандовски спаси точката с успешна добавка след изстрел на Робен. Холандецът шутира от точката на дузпата след триково изпълнение на Тиаго Алкантара от пряк свободен удар. Топката срещна тялото на бранител пред голлинията, а после Левандовски само протегна крак, за да я бутне в мрежата - 1:1.

По този начин Байерн събра 50 точки на първото място, като има аванс от 8 пред втория РБ Лайпциг. Херта остава 6-и с 34 точки, на една зад 5-ия Айнтрахт Франкфурт.