Младежкият отбор на Германия U21 доминираше срещу Косово в първата си среща от квалификациите за Европейското първенство, победи с 3:0, но пък пропусна най-добрите шансове. Юсуфа Мукоко, който беше разочароващ на предишното Европейско първенство през лятото, на кара отбора да празнува с два гола.

Атакуващият талант от Борусия Дортмунд изведе отбора на Антонио Ди Салво до победата с попадения в 74-та и в 78-а минути. Третият гол отбеляза Колин Клайне-Бекел от Холщайн Кил в 89-ата.

Германия имаше разочароващо първенство при младежите това лято, а и днес в Прищина първата голова възможност беше за домакините. След това германците взеха инициативата, но пропуснаха много.

В същата група е и България, която по-рано днес преодоля Израел с 1:0 благодарение на гола на Никола Илиев пет минути след началото на второто полувреме. За израелците, които имат много талантливо поколение, това също е първи мач. Начело с 6 точки от два мача е Полша, която победи Естония с 1:0 с гол на новоизгряващата звезда на Лех (Познан) Филип Шимчак в 81-ата минута./ БТА