Какъв старт на Бундеслигата! Байерн Мюнхен разби на пух и прах Шалке 04 побеждавайки го с 8:0 на „Алианц Арена“. Баварците показаха, че по никакъв начин не са загубили ритъм след спечелването на Шампионската лига. Гостите от Гелзенкирхен усетиха как се чувстваше Барселона преди няколко седмици в Португалия.

Байерн Мюнхен стартира с мощен натиск, който донесе ранен ефект. В 4-ата минута резултатът бе открит от Серж Гнабри. Крилото се възползва от дълъг извеждащ пас на Джошуа Кимих. Германският национал технично овладя подаването, финтира Бенжамен Стамбули и прати топката в мрежата на Ралф Ферман.

Секунди по-късно Лерой Сане не успя да преодолее стража на Шалке, но пусна към непокрития Левандовски, който направи сериозенпропуск. Полякът стреля слабо, но ударът му беше блокиран от бранител на гостите.

В 19-ата минута Байерн организира хубава атака по десния фланг, топката стигна до Томас Мюлер, който я отклони към Леон Горетцка и халфът се разписа срещу бившия си тим - 2:0.

В 24-ата минута баварците отново развиха отлична атака отдясно и Кимих можеше да направи резултата класически, но вратарят на Шалке спаси.

Дежурното попадение на Роберт Левандовски не се забави. В 30-ата минута той влезе в наказателното поле и беше повален от Суат Сердар. Главният съдия Феликс Цвайер веднага посочи бялата точка, а нападателят на Байерн прати Ферман в обратния ъгъл и откри головата си сметка за сезона.

Баварците стартираха второто полувреме отново стартира. Серж Гнабри се възполва от пас на Сане и на празна врата покачи на 4:0.

Лерой Сане беше в основата на почти всичко интересно пред вратата на Шалке. В 59-ата минута той отново комбинира с Гнабри, който не пропусна да оформи своя хеттрик. 

Объркването в защитата на Шалке продължи и в следващите минути. В 69-ата Роберт Левандовски не отигра добре топката наказателното поле, но бързо се ориентира и подаде към Томас Мюлер, който реализира за 6:0.

Две по-късно и новото попълнение Лерой Сане дебютира с гол. Крилото се разписа за 7:0 във вратата на бившия си клуб.

В 81-ата минута появилият се като резерва Джамал Мусиала реализира и осмо попадение във вратата на Шалке, унизявайки още повече съперника.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

БАЙЕРН М: Мануел Нойер, Бенжамен Павар, Николас Зюле, Жером Боатенг, Люка Ернандес, Джошуа Кимих, Леон Горетцка, Томас Мюлер, Лерой Сане, Серж Гнабри, Роберт Левандовски

Треньор: Ханс-Дитер Флик

ШАЛКЕ 04: Ралф Фарман, Себастиан Руди, Озан Кабак, Бенжамен Стамболи, Бастиан Очипка, Суат Сердар, Набил Бенталеб, Раби Матондо, Амин Арит, Марк Ут, Гонсало Пасиенсия

Треньор: Дейвид Вагнер

Гл. съдия: Фелкс Цвайер

Стадион: „Алианц Арена“, Мюнхен