РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен не се победиха и завършиха при резултат 1:1. Левандовски изведе гостите напред в самото начало на срещата, а в края на първото полувреме Форсберг изравни от дузпа. Срещата беше изпълнена с всевъзможни положения и спокойно може да претендира за най-добрия мач в Германия дотук през сезона.

Срещата започна много динамично и още в 3-ата минута „баварците“  излязоха напред в резултата. Томас Мюлер изведе Роберт Левандовски сам срещу вратаря и полякът не сбърка.

Гостите отговориха с опасна атака секунди след гола, но Лукас Клостерман не успя уцели вратата.

В 12-ата минута Петер Гулаши спаси силен изстрел на Левандовски от близка дистанция.

Полският национал пропусна още една ситуация за втори гол три минути по-късно, след като не уцели вратата след удар с глава.

В 26-ата Марсел Халстенберг спря Левандовски в наказателното поле, при което нападателят посегна и го удари с ръка в лицето. Съдията показа жълти картони и за двамата играчи.

В 37-ата минута беше отменена дузпа за Байерн, с помощта на ВАР. Люка Ернандес се опита да центрира, но беше съборен от Марсел Забитцер. Съдията на срещата Саша Щегеман отсъди дузпа за „баварците“. След проверка с ВАР обаче главният арбитър промени решението си и не анулира дузпата.

В добавеното време Ернандес фаулира Поулсен в наказателното си поле. Съдията веднага отсъди наказателен удар. Този път ВАР не можа да помогне на Байерн. Емил Форсберг се нагърби с изпълнението и отбеляза – 1:1. Така двата отбора се прибраха на почивка.

В началото на втората част гостите имаха две възможности чрез Халстенберг и Норди Мукиеле до гол не се стигна.

В 52-ата Кингсли Коман стреля по земя, но Ибрахима Конате изчисти пред голлинията.

В 58-ата минута Вернер беше на крачка от великолепен гол. Германският национал засече с пета в движение, но не успя да намери целта. Малко след това Забитцер стреля силно и Нойер спаси трудно с една ръка.

Резервата Корентен Толисо стреля опасно в 64-ата минута, но Гулаши успя да спаси.

В 78-ата минута Коман отправи изстрел, топката рикошира и прелетя над унгареца, но топката се отби в гредата.

В последната минута на редовното време Нойер спаси изстрел на Вернер.

Лайциг се връща начело в класирането с 10 точки, докато Байерн остават трети с осем. В следващия кръг  футболистите на Юлиан Нагелсман гостуват на Вердер, докато „баварците“ приемат Кьолн.