Шампионът на Германия Байерн Мюнхен най-сетне зарадва феновете си и сложи край на незавидната серия от резултати. След три поредни шампионатни мача без победа баварците надвиха Волфсбург с 3:1 далеч от дома в 8-ия кръг на Бундеслигата.

Роберт Левандовски се представи много силно, като отбеляза две от попаденията и асистира за другото, което бе дело на Хамес Родригес. Не всичко мина безоблачно за хегемона, тъй като Ариен Робен бе изгонен за два жълти картона.

Първите минути на мача подлежаха на забрава, тъй като играта не беше особено привлекателна. С напредването на времето Байерн започна да създава ситуация и след като Коен Кастеелс направи удивително спасяване срещу Левандовски в 25-ата минута, пет по-късно стражът вече нямаше шанс. Матс Хумелс напредна с топката в половината на Волфсбург и даде извеждащ пас като по конец за Левандовски, който изскочи сам отляво по диагонал спрямо вратата. Полякът шутира през краката на Кастеелс за 1:0.

Второто полувреме започна по перфектен начин за Байерн и кошмарен за десния бек на Волфсбург Уилиам. Бразилецът реши да връща с глава към вратаря си и изобщо не забеляза дебнещия Левандовски. Полякът отмъкна кълбото, подмина Кастеелс и отбеляза за 2:0.

В 57-ата мюнхенци останаха с 10 души на терена, след като Робен, който по-рано в мача бе санкциониран за реплика, ритна в гръб Максимилиан Арнолд. Така холандецът си заработи втори жълт картон и заслужено бе отстранен.

Волфсбург съзря надеждата в 63-ата минута, когато Адмир Мехмеди напредна отдясно, нахлу в наказателното поле и даде перфектно центриране по тревата. Воут Вегхорст беше на точното място, за да намали до 1:2.

Дори при числено неравенство обаче класата на Байерн беше безспорна. В 72-ата минута Левандовски показа тънък усет, за да изведе Хамес Родригес на около 7-8 метра от вратата. Колумбиецът запази хладнокръвие и с нисък шут в близкия ъгъл подсигури победата – 3:1.

По този начин Байерн временно излезе на второ място с 16 точки, на 4 зад лидера Борусия Дортмунд. Волфсбург  пък е 11-и с 9 точки.

Бундеслига, 8-и кръг, резултати от събота:

Аугсбург – РБ Лайпциг 0:0

Байер Леверкузен – Хановер 96 2:2

Нюрнберг – Хофенхайм 1:3

Щутгарт – Борусия Дортмунд 0:4

Волфсбург – Байерн Мюнхен 1:3

От 19,30 часа: Шалке 04 – Вердер Бремен