Може би най-възрастният активен футболист на високо ниво сложи край на кариерата си. Става дума за бразилеца Зе Роберто, който на невероятните 43 години изигра своя последен официален мач.

Бразилецът, който в кариерата си игра за Байерн Мюнхен и Реал Мадрид, се оттегли от любимата игра след 23 години на терена. Последият му мач завърши с победа, след като неговият Палмейрас победи Ботафого с 2:0.

След това съотборниците понесоха на ръце своя съотборник, а почетните обиколки бяха съпътствани от много сълзи.

"Завършвам един успешен цикъл, който не можеше да завърщи по-добре отколкото с победа. С всичко, което съм допринесъл за футбола, се оттеглям щастлив."

Кариерата на Зе Роберто стартира през 1994 година с отбора на Португеза. Повече от половината от общо 1161 официални мача за него бяха в Германия - между 1998 и 2011 той изигра 336 мача в Бундеслигата като с Байерн спечели 4 шампионски титли и Купи на страната. С Реал Мадрид "кариоката" триумфира в Шампионска лига през 1998, а с националния отбор на Бразилия има два трофея от Копа Америка - 1997 и 1999. През 2016 стана и бразилски шампион с Палмейрас.