Байерн Мюнхен победи водения от бъдещия си треньор Нико Ковач Айнтрахт Франкфурт с 4:1 в мач от 32-ия кръг на Бундеслигата, който се яви генерална репетиция преди финала за Купата на Германия между двата отбора.

С оглед на предстоящия във вторник реванш с Реал Мадрид в Шампионската лига, старши треньорът на баварците Юп Хайнкес направи цели 8 промени в своя състав, давайки шанс на доста футболисти от втория отбор и школата като Никлас Дорш, Ларс Лукас Май, Франк Евина и Меритан Шабани.

Именно един от тях в лицето на Дорш реализира първия гол в двубоя.  В 43-ата минута халфът получи чудесен пас от Сандро Вагнер, пое и с мигновен удар реализира дебютното си попадение за баварците.

Минималният аванс се запази до 76-ата минута, в която самият Вагнер реализира. Голяма заслуга имаше Себастиан Руди, който се възползва от грешка в отбраната на съперника и напредна към наказателното поле. Германският национал изчака влизането на Вагнер, за да му подаде, а той на свой ред майсторски се освободи и стреля под плонжа на вратаря Храдецки.

2 минути по-късно Матс Хумелс не успя да изчисти едно центриране отдясно и Себастиен Халер с коляно намали пасива на своя отбор.

Само че в 87-ата минута грешникът за Байерн срещу Реал Рафиня сложи край на интригата. Бразилецът направи това с изключителен пробив през цялата половина на съперника, приключила с диагонален изстрел по земята.

В 89-ата минута Корентен Толисо направи сериозен пропуск, а в следващата атака Никлас Зюле оформи крайното 4:1, демонстрирайки качества и на нападател след хубаво извеждащо подаване на Рафиня.

Така шампионите вече събраха актив от 81 точки и имат 24 повече от втория Шалке, който завърши 1:1 като домакин на Борусия Мьонхенгладбах. Айнтрахт е седми с 46 точки и продължава борбата за място в евротурнирите през първенството.