Един от най-изтъкнатите футболисти на Байерн Мюнхен Франк Рибери даде откровено интервю пред Canal+, в което коментира тежкото си детство. Атакуващият играч говори за ударите на съдбата, както и за белега, който носи на лицето си, останал като следа от претърпяна автомобилна катастрофа на 2-годишна възраст.

„Белегът...Той ми даде характер и тази сила, която нося. Защото, когато си дете и имаш белег като моя, не е лесно. Начинът, по който те гледат, критиките...Семейството ми страдаше много“, започна Рибери.

Рибери: Най-после отново съм на терена

„Хората казват: „Виж какво има на лицето, виж му главата, какъв е този белег. Грозен е.“ Където и да идех, навсякъде ме заглеждаха. И не защото бях добър човек, не защото името ми е Франк, нито пък, защото съм добър играч, а само заради белега“, продължи французина за неприятния миг от живота си.

Рибери: Здравият дух в не толкова здраво тяло

„Въпреки че бях млад, аз се дразнех, но никога не отидох зад ъгъла да плача. Никога, никога, никога...но страдах“, добавя Рибери, който е изоставен от биологичните си родители след раждането си, но въпреки това успява да превърне своята болка в история на успеха.

Рибери признава още, че съпругата му Уахиба е тази, която успява да успокои бурите в живота му и да придаде нов смисъл на съществуването му. Трансформацията му след запознанството им е толкова голяма, че той дори приема мюсюлманската вяра.