Бившият президент на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер сподели, че не може да си представи баварския колос без Томас Мюлер в състава си и призова да се направи всичко възможно за задържането му. 

Темата на последните дни в Байерн са изтичащите договори на Мануел Нойер и Томас Мюлер, които са парафирали към момента до лятото на 2021-а година. В клуба традиционно има правило, че играчи над 30-годишна възраст получават само едногодишни предложения за подновяване. 

Хайнер обаче смята, че в този случаи трябва да се направи изключение, изтъквайки, че Мюлер се идентифицира изцяло с Байерн. 

"Всички титли и успехи на Байерн Мюнхен от последното десетилетие са свързани неразривно с името на Томас Мюлер. Това не се различава и този сезон, особено след назначаването на Ханс Флик. Новината, че е преподписал, е страхотна.", започна бившия президент. 

"Мюлер икорпорира идентичността на Байерн и представлява клуба пред света. Ще ми е много трудно да си представя Байерн без Мюлер в състава. Мисля, че както Октоберфестът принаджели на град Мюнхен, така и Томас принадлежи на Байерн", завърши с любопитно сравнение Хайнер.