Отборът на Борусия Дортмунд триумфира със Суперкупата на Германия за шести път в своята история, след като надви с 2:0 Байерн Мюнхен в дуела на „Сигнал Идуна Парк”. С два гола през втората част, дело на Пако Алкасер в 48-ата и Джейдън Санчо в 69-ата, вестфалци спечелиха за шести път Суперкупата на страната.

И двата отбора разчетоха на солидни състави, въпреки че престижът на трофея да не е особено солиден. Люсиен Фавър сложи Пако Алкасер на върха на атаката, който бе подпомаган от Марко Ройс, Джейдън Санчо и Рафаел Герейро.

Нико Ковач пък излезе с Роберт Левандовски, който бе подпомаган по фланговете от Томас Мюлер и Кингсли Коман.

Рано-рано Борусия можеше да поведе в резултата. Тогава Рафаел Герейро видя Марко Ройс в наказателното поле, но Нойер изби удара на сънародника си. Четвърт час по-късно германският страж на Байерн направи странно излизане до центъра, за да спре Пако Алкасер. Испанският таран го преодоля и отправи удар към празната врата, но топката мина край страничния стълб. Пет по-късно Нойер обаче направи добро спасяване срещу Герейро.

В 23-ата Марвин Хитц направи добра намеса, след като Коман бе намерен в наказателното поле и отблизо стреля. В 36-ата минута стражът на вестфалци се размина с топката при центриране, но Кингсли Коман не успя да накаже тази му неточност.

Второто полувреме започна прелестно за Дортмунд, който откри резултата след удар по земя на Алкасер от границата на наказателното поле. В 55-ата минута пък Хитц трябваше да отразя удар на Горецка, а три по-късно вратарят направи спасяване след удар на Коман с глава. Топката отиде в Томас Мюлер, но Аканджи я спря на голлинията.

Полека-лека Дормтунд се освести и в 69-ата минута удари Байерн за втори път. Попадението бе изработено изцяло от Джейдън Санчо, който се впусна на спринт по средата и с шут прати топката между краката на Мануел Ноер – 2:0. В 76-ата минута Йозуа Кимих настъпи Санчо, а след намесата на видео-асистент съдията реферът му показа само жълт картон.

По този начин Борусия Дортмунд завоюва своя шести трофей в историята, след като в последните две издания между двата тима Байерн винаги побеждаваше.