Воден от изключителен Роберт Левандовски Байерн Мюнхен си подари истинско футболно шоу на „Алианц Арена“, завършило с разгром 6:0 над Аугсбург в баварското дерби на Бундеслигата.

Левандовски бе над всички, след като се отчете с хеттрик и две асистенции. Томас Мюлер добави две попадения, а с едно се отчете Тиаго Алкантара.

В същото време РБ Лайпциг се върна на победния път с 4:0 Дармщад и така разликата между двата отбора на върха в класирането остана 13 точки.

В Мюнхен резултатът бе открит в 17-ата минута. Тиаго Алкантара намери по много майсторски начин Роберт Левандовски, който пое и с перфектен удар в горния ъгъл вкара за 1:0.

В 36-ата минута отново Левандовски бе в основата и на втория гол в мача, след като негов пас доведе Томас Мюлер в ситуация, в която само да чукне в опразнената врата.

В 55-ата минута Левандовски реши всичко в двубоя с втория си гол в мача. Франк Рибери бе асистентът, а полякът пое топката и с прецизен удар по земята реализира за 3:0.

Домакините стигнаха и до четвърти гол в 62-ата минута, дело на Тиаго. Отново обаче Левандовски бе във вихъра си с изключителен пас с пета към испанеца, който с шпагат реализира за 4:0.

Страхотният мач на голаджията бе допълнен от хеттрик. Третият му гол падна в 79-ата минута след пас на Мюлер.

Самият Мюлер също вкара втори гол. Той падна в 81-ата минута след прекрасен пас от дълбочина на Жером Боатенг, след който Мюлер пое топката и технично вкара за 6:0.

Това бе и крайният резултат, а успехът можеше да бъде дори по-категоричен, но Мюлер и Тиаго удариха греди.

В Лайпциг Наби Кейта откри резултата в 12-ата минута, а през второто полувреме Емил Форсберг, Вили Орбан и отново Наби Кейта оформиха крайното 4:0.