Отборите на Унион Берлин и Байерн Мюнхен не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в мач от 11-ия кръг на германската Бундеслига. Гриша Прьомел откри в 4-ата, но Роберт Левандовски изравни в 67-ата минута, което се оказа и последното попадение в двубоя. 

„Баварците“ не убедиха с играта си днес, че заслужават победата, като берлинчани бяха по-добрият тим на терена и пропуснаха редица чисти положения, в това число и две ситуации едно на едно с вратаря Мануел Нойер.

След това равенство мюнхенци са само с един успех в последните четири кръга. Те продължават да са на върха в класирането с 24 точки, колкото има и втория РБ Лайпциг. Те обаче могат да отстъпят лидерската позиция на Байер Леверкузен, ако в неделя „аспирините“ победят Хофенхайм. 


Домакините стартираха силно и още преди да е изтекла и първата минута имаха шанс да поведат. Тайво Авоний бе изведен сам срещу Мануел Нойер, но капитанът на „баварците“ изби в корнер силният удар на нападателя.

Все пак отличният старт на столичани даде резултат в четвъртата минута. Тогава Кристофор Тримел центрира от ъглов удар, а на първа греда Гриша Прьомел изпревари Роберт Левандовски и с глава насочи отлично топката в далечния ъгъл на Нойер – 1:0.

В 8-ата минута Левандовски даде чудесен извеждащ пас за Серж Гнабри, който излизаше сам срещу вратаря, но първото докосване на германеца бе разочароващо и топката излезе в аут.  

Четири минути след това Маркус Ингвартсен опита изстрел, който не затрудни Нойер. Минута след това Гнабри шутира от границата на наказателното поле, но доста неточно. 

В 22-ата минута домакините можеха да поведат с 2:0. Отново Авоний беше в центъра на събитията, като успя да си проправи път между Дейвид Алаба и Жером Боатенг, влезе в наказателното поле и стреля, но покрай лявата греда на Нойер.

Две минути след това Левандовски се озова сам срещу вратаря на Унион и падна в наказателното поле след леко докосване от страна на Марвин Фридрих. Съдиите обаче прецениха, че това не е дузпа след проверка със системата ВАР.

В 33-ата минута „баварците“ разиграха късо след статично положение, като Дейвид Алаба получи топката пред наказателното поле и стреля силно, но покрай лявата греда Андреас Луте.

Три минути след това бе извършена принудителна промяна в тима на домакините. Седрик Тойхерт замени контузилия се Маркус Ингвартсен. 

Гостите създадоха първата си реална голова възможност две минути преди края на първото полувреме, когато Серж Гнабри стреля опасно около границата на пеналтерията, но Луте спаси.

В добавеното време на първата част Леванодовски стреля от пряк свободен удар, нов стената. Последва нов изстрел на Алаба, който обаче също бе блокиран.

Байерн започна по-силно второто полувреме и натисна съперника си.

В 55-ата минута Кингсли Коман стреля отлично, но Луте успя да спаси.

Минута след това няколко сантиметра не достигнаха на Авоний да засече остро центриране отдясно.

След час игра на терена се появи Лерой Сане, който замени Джамал Мусиала в тима на Байерн.

В 66-ата минута Томас Мюлер бе близо до попадение, но изстрелът му бе отразен от Луте.  

Минута след това обаче „баварците“ стигнаха до изравняването. Кингсли Коман успя чудесно да премине покрай двама играчи на Унион отляво и след това подаде на непокрития на точката за дузпа Левандовски, а нападателят не сбърка - 1:1.

Вместо обаче шампионите да натиснат още в търсене на обрата, домакините бяха тези, които имаха шанса отново да поведат. В 76-ата Кейта Ендо успя да излезе на добра позиция фронтално срещу Нойер, но шутът на японеца бе прекалено слаб, за да затрудни капитана на Байерн.

В последната минута на двубоя все пак "баварците" можеха да стигнат до трите точки, след като резервата Лерой Сане засече едно центриране с глава отблизо, но вратарят Луте направи блестящо спасяване, с което спаси точката за своя тим.


FT / УНИОН БЕРЛИН – БАЙЕРН МЮНХЕН 1:1 | КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

1:0 Гриша Прьомел 4'

1:1 Роберт Левандовски 67'

Стартови състави на двата отбора:

УНИОН БЕРЛИН (4-2-3-1)1. Андреас Луте - 28. Кристофер Тримел (к), 3. Марвин Фридрих, 31. Робин Кнохе, 25. Кристофер Ленц - 21. Гриша Прьомел, 33. Себастиан Грисбек - 27. Шералдо Бекер, 32. Маркус Ингвартсен, 15. Мариус Бюлтер - 14. Тайво Авоний

Старши треньор: Урс Фишер

БАЙЕРН МЮНХЕН (4-2-3-1): 1. Мануел Нойер (к) - 19. Алфонсо Дейвис, 27. Дейвид Алаба, 17. Жером Боатенг, 5. Бенжамен Павар - 42. Джамал Мусиала, 18. Леон Горецка - 29. Кингсли Коман, 25. Томас Мюлер, 7. Серж Гнабри - 9. Роберт Левондовски 

Старши треньор: Ханс-Диетер Флик

Главен съдия: Бастиан Данкерт, Германия

Стадион: „Щадион Ан дер Алтен Фьорстерай“, Берлин, Германия