Полският спортен ежедневник Onet Sport разкри любопитни детайли от предложения на Роберт Левандовски договор преди 7 години от страна на Реал Мадрид.

През декември 2013 нападателят все още е играч на Борусия Дортмунд, но вече е решил, че ще премине към Байерн Мюнхен през лятото и дори има предварителна договорка с баварците. Тогава в битката за подписа му участва и "кралският клуб".

Президентът на "белия балет" Флорентино Перес е решен да привлече Левандовски, след като полякът наниза 4 гола срещу Реал в Шампионска лига през април на 1/2-финалите насред "Сигнал Идуна Парк".

Шест дни след това е реваншът на "Сантиаго Бернабеу". От Реал виждат чудесна възможност да попитат Левандовски дали би искал да се присъедини към тях. На този въпрос той отговорил: "Говорете с моя агент". Точно това последвало. Клубът е решен да се сдобие с футболиста и му предлага повече от 8.5 милиона евро, за да сключи 6-годишен договор. Тъй като идва като свободен агент, от Реал предложили на Левандовски допълнителни 11 милиона, които трябвало да му бъдат преведени на 15 февруари 2015 година.

В предложения контракт са заложени и някои любопитни клауза, например една от тях забранява на футболиста да практикува екстремни спортове.