Отборът на Волфсбург победи с 2:1 РБ Лайпциг в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата. "Вълците" взеха трите точки, с което се изкачиха до деветото място с 16 точки. Отборът на Лайпциг пък остава на пето място с 23 пункта.


Още в 3-ата минута гостите имаха страхотна възможност. Мохамед Симакан засече центриране от корнер и стреля с глава, но ударът му мина на сантиметри от целта.

Четири минути след това отличен шанс пропилчха и "вълците". Матиас Сванберг стигна до топка в наказателното на Лайпциг, но не отправи достатъчно добър удар, за да преодолее противниковия страж.

В 9-ата минута падна първият гол. Той бе за Волфсбург, а негов автор - Йонас Винд. Футболистът на домакините успя да прати топката в мрежата след изстрел с глава.

В 31-ата минута Роберт Хартман отсъди дузпа, след като играч на домакините задържа за фланелката един от съперниковите футболисти. След проверка с ВАР обаче главният съдия промени решението си.

Резултатът бе изравнен в 52-ата минута, когато Люис Опента намери Юсуф Поулсен, а той прати топката във вратата на Волфсбург.

Пет минути след това домакините на свой ред имаха сериозни претенции за дузпа, след като Ловро Маер бе съборен в наказателното на Лайпциг, но Хартман остави играта да продължи.

В 61-ата минута Люис Опенда успя да се разпише, но неговият гол бе отменен заради засада. 

Шест минути по-късно Рожерио успя да изведе отново Волфсбург напред. Той получи в наказателното и стреля в горния десен ъгъл, не оставяйки никакви шансове на Янис Бласвих.

В добавеното време на срещата Хави Симонс нанесе страхотен удар от воле от границата на пеналтерията, но топката прелетя малко над напречната греда.