До един успял мъж, винаги стои жена. Може и да звучи като клише, но е напълно вярно, доказано през годините. До един от най-успешните вратари в света Мануел Нойер определено има дама, която да го подкрепя и да му помага. И това е Аника Нойер.

Стражът пази личния си живот, но се знае, че Аника е неговата втора съпруга. Тя е с 14 години по-млада от него.

Съпругата на Манул Нойер е родена също в Германия, а баща ѝ е много успешен и известен адвокат. Той е председател на Надзорния съвет на местен хандбален клуб, в чиято администрация работи и майка ѝ. Аника има брат на име Кристофър, който също е състезател по хандбал.

За разлика от семейството си, Аника вече не се занимава с хандбал, откакто се омъжи за Мануел Нойер. Преди това тя също е била състезателка в клуба.

Съпругата на вратаря е икономист в текстилна компания, немски моден лейбъл за традиционни костюми.

Аника се среща с Мануел Нойер през 2020 г. По-късно тя е забелязана на трибуните да аплодира стража по време на Европейското първенство  заедно с майка му Марита. По време на UEFA EURO 2024 тя отново беше уловена на стадиона и отново в същата компания.

Аника и Мануел се женят в тесен кръг, а церемонията се е състояла през ноември 2023 г. и е продължила не повече от 30 минути. Вместо да организира грандиозен прием, двойката е решила да не създава шум около себе си.

Преди Аника Мануел Нойер беше женен за Нина Вайс. Запознават се, когато фигурата на звездата на Байерн Мюнхен е представена в музея на Мадам Тюсо през 2014 г. По това време Нина работи в музея. През 2019 г. двойката се разделя.