Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен няма да играе повече официални мачове до края на календарната година. В клуба се притесняват, че при холандския национал има усложнения с травмата в бедрото, която го измъчва в последно време.

Ветеранът, който през следващия месец ще навърши 35 години, обяви, че кара последен сезон като играч на Байерн Мюнхен. Той пропусна зрелищното 3:3 срещу Аякс през седмицата, с което баварците приключиха успешно груповата фаза на Шампионската лига. Заради мускулния проблем Робен не игра и в последните два шампионатни мача за тима – срещу Нюрнберг (3:0) и Вердер Бремен (2:1).

Треньорът Нико Ковач поясни, че Робен ще получи почивка в оставащите до края на годината три двубоя от Бундеслигата, за да може после да участва пълноценно в заниманията по време на зимната пауза. „До края на полусезона Робен повече няма да играе. Фокусът му е върху 4-и януари“, коментира Ковач.

„Докторите го прегледаха. Няма никакъв смисъл да го тласнем към наистина сериозна контузия.“

В следващите 8 дни баварците ще изиграят 3 срещи, като съботното гостуване срещу Хановер 96 ще бъде последвано от много важни мачове срещу силни опоненти като РБ Лайпциг и Айнтрахт Франкфурт.

„Имаме един ден по-малко заради мача (срещу Аякс – б.р.) в сряда. Ще решим кой ще играе срещу Хановер след днешната тренировка. Все пак трябва да отчетем, че ни чака натоварена програма“, допълни Ковач.