Отборът на Айнтрахт Франкфурт записа отлична победа над шампиона Байерн Мюнхен с 2:1 в мач от 22-ия кръг на германската Бундеслига. Дайчи Камада откри в 12-ата, а Амин Юнес удвои в 31-ата минута. Роберт Левандовски върна едно попадение за "баварците" в 53-ата минута, но това се оказа недостатъчно. 

Gulliver/GettyImages
45 снимки

"Орлите" играха много добре през целия двубой, като взеха солиден аванс още по почивката. През втората част "баварците" натиснаха солидно своя съперник, но стигнаха само до един гол, който се оказа недостатъчен. 

С тази победа Айнтрахт продължи с великолепното си представяне, като няма загуба в 11 поредни мача в първенството. Те са в серия и от пет поредни успеха, а това им отрежда четвъртата позиция с 42 точки, колкото има и третия Волфсбург. Байерн остава начело в класирането с 49 точки, но при победа на Лайпциг в утрешния ден, "биковете" ще намалят разликата до шампионите на само две точки.   


Първата по-опасна ситуация дойде в 4-ата минута, когато Амин Юнес бе намерен в наказателното поле на чудесна позиция, но се подхлъзна и не успя да нанесе добър удар. 

"Орлите" играеха по-добре в първите минути и успяха да поведат в резултата в 12-ата минута. Филип Костич направи двойно с Юнес отляво на наказателното, а отбраната на Байерн беше много статична. След това сърбинът даде отличен пас към точката за дузпа, където Дайчи Камада успя да зачесе във вратата на Мануел Нойер за 1:0.

В 14-ата минута отново Юнес проби отдясно в наказателното поле и опита да центрира, но Жером Боатенг изчисти в корнер. 

Минута след това отново много дейния Юнес опита да изненада излезлия напред Нойер с изстрел от центъра, но топката премина малко покрай лявата греда на капитана на гостите.  

Байерн така и не можеше да стигне до чисто положение, а вместо това Айнтрахт стигна до второ попадение. Камада получи пас почти до аутлинията отляво и върна за Юнес, който вледе в наказателното поле и с мощен удар прати топката в лявата сглобка на Нойер - 2:0. 

Три минути след това „баварците“ най-сетне създадоха нещо опасно пред вратата на Кевин Трап. Кингсли Коман получи чудесен пас и стреля силно, но стражът на Айнтрахт изби в корнер.

В 40-та минута Джошу Кимих стреля, но Трап изби. След това отново Коман опита да направи добавка, но отново германският национал спаси. 

В последната минута от редовното време на първата част Ерик Максим Чупо-Мотинт се освободи от прекия си пазач в наказателното поле и шутира, но покрай гредата. 

В добавеното време на полувремето Нойер изби в корнер опасен изстрел на Лука Йович.

За втората част в игра за Байерн се появи Леон Горецка, който замени Марк Рока.  

"Баварците" заиграха по-силно през второто полувреме и успяха бързо да върнат едно попадение в 53-ата минута. Лерой Сане получи пас отдясно на наказателното поле и успя по отличен начин да се справи със Себастиан Роде и Еван Н'Дика в наказателното поле и попаде за Роберт Левандовски, който не пропусна облизо да се разпише - 2:1.

Натискът на шампионите се засилваше и гостите се настанха трайно в половината на Айнтрахт.

В 62-ата минута Левандовски стреля с глава след центриране от корнер, но в аут. Две минути след това Коман центрира отляво в пеналтерията, където Горецка засече с глава, но и той не успя да намери очертанията на вратата. 

В 67-ата минута Коман опита да центрира отляво, но се получи нещо като удар, но Трап успя да избие. Три минути след това отново французинът стреля от движение, но топката премина много близо до гредата. 

11 минути преди края на редовното време домакините поискаха дузпа за нарушение на Алфонсо Дейвис срещу Рагнер Аке в наказателното поле. След разглеждане на ситуацията със ситемата ВАР бе решено да не бъде отсъждан наказателен удар. 

В 84-ата минута Никлас Зюле стреля към вратата, но покрай гредата. Три минути по-късно шут на Горецка бе блокиран от защитник. 

В 90-ата минута Нойер запази интригата до последно, след като изби в ъглов удар опасен изстрел на Костич.

До края на срещата Айнтрахт успя да запази аванса си и се поздрави с пета поредна победа в Бундеслигата. 


FT | АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ – БАЙЕРН МЮНХЕН 2:1 | КЛАСИРАНЕ / ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

1:0 Дайчи Камада 12'

2:0 Амин Юнес 31'

2:1 Роберт Левандовски 53'

Стартови състави на двата отбора:

АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ (3-4-2-1)1. Кевин Трап - 35.Тута, 13. Мартин Хинтерегер, 2. Еван Н'Дика - 18. Алмами Туре, 20. Макото Хасебе (к), 17. Себастиан Роде, 10. Филип Костич - 15. Дайчи Камада, 32. Амин Юнес - 9. Лука Йович

Старши треньор: Адолф Хютер

БАЙЕРН МЮНХЕН (4-2-3-1)1. Мануел Нойер (к) - 19. Алфонсо Дейвис, 17. Жером Боатенг, 4. Никлас Зюле, 6. Джошуа Кимих - 27. Дейвид Алаба, 22. Марк Рока - 29. Кингсли Коман, 13. Ерик Максим Чупо-Мотинг, 10. Лерой Сане - 9. Роберт Левандовски 

Старши треньор: Ханс-Дитер Флик


Главен съдия: Саша Штегеман, Германия

Стадион: „Комерсбанк Арена“, Франкфурт, Германия