Левият краен защитник на Байерн Мюнхен Дейвид Алаба се изказа изключително ласкаво за работата на спортния директор Хасан Салихамиджич. Австриецът е очарован от начина, по който клубната легенда превърна в рутина една толкова важна длъжност.

Според мнозина Салихамиджич има основна роля в привличането на млади таланти от баварците, като например сделката с Ванкувър Уайткепс за Алфонсо Дейвис. Байерн също така изглежда близо до сделка с Хамбургер за нападателя Ян-Фите Арп, а през последните седмици отправи няколко оферти за таланта на Челси Калъм Хъдсън-Одой.

„Това със сигурност са добри таланти, всички до един. Нашето скаутско звено е видяло потенциала на тези млади момчета, преценило е, че могат да ни помогнат за в бъдеще. Аз обаче не мисля, че фокусът ни ще бъде единствено върху привличането на млади футболисти”, коментира 26-годишният австриец.

„В първия си сезон Салихамиджич имаше много неща, с които да се занимава. Сега всичко се превърна в рутина за него. Той се нагърбва с още и още задачи. Върши си работата по много добър начин и вече намери своето място.”

„Комуникацията му с играчите е много редовна. Той много добре знае кога трябва да се намеси. Когато има какво да каже, отива при играчите и започва разговор. Опитът му си личи. Той вижда много добре нещата от перспективата на футболистите”, заяви Алаба.