Станаха известни подробностите за преговорите на защитника Давид Алаба за нов договор с Байерн Мюнхен, съобщава местното издание "Sport1".

28-годишният австриец, чието настоящо споразумение с баварците е валидно до края на юни 2021 година, изисква увеличение на заплатата му до 20 милиона евро на сезон. Така той ще стане най-скъпоплатеният играч в клуба.

Неговият агент Пини Захави опитва да убеди ръководството, че това ще бъде добър ход, защото в противен случай Алаба ще напусне щкато свободен агент. Шефовете на Байерн обаче на този етап не са съгласни на подобен вариант.

Според източника играчът иска да получи заплата най-малко на нивото на лидерите в състава Мануел Нойер, Робърт Левандовски и Томас Мюлер. През сезон 2019/2020 Алаба изигра 38 мача за Байерн, като има 2 гола и 2 асистенции.

Двама от водещите защитници в света Серхио Рамос и Върджил ван Дайк получават почти на половина. Капитанът на Реал Мадрид Рамос прибира 12 милиона евро на сезон, а холандецът взима малко над 10 милиона в Ливърпул.