В последно време отношенията между ръководствата на Байерн и Барселона не са никак това. Това е така, защото и от двата клуба се опитаха да вземат играчи от противниковия отбор. Сега изглежда, че настъпва нова глава от „конфронтацията” между германския и испанския гранд, пише „Марка”.

Баварците ще направят опита да подпишат с халфа на каталунците Френки де Йонг. Нидерландецът е желан на „Алианц Арена” още тази зима, поради което се очаква следващата седмица да бъде решителна за бъдещето на футболиста.

Твърди се, че представители на Байерн вече са се свързали с представители на халфа, за да демонстрират интереса си.  Де Йонг е с профила, който баварците търсят и евентуален неуспех сега, няма да ги откаже, а през лятото ще бъде направена нова офанзива за подписа на халфа.

Отношенията между Байерн и Барселона станаха по-обтегнати, след като германският хегемон се опита да провали преговорите за новия договор на Педри. Освен това баварците искаха и Сержиньо Дест. От своя страна каталунците опипваха почвата около Никлас Зюле и се опитаха да отмъкнат двама от талантите на Байерн – Габриел Видович и Кенан Йълдъз.