Байерн Мюнхен има намерение да се възползва от икономическите и спортни проблеми на Барселона, пише “Sport”. Провалът с новия договор на Лионел Меси и картотекирането на новите попълнения в последните момент е изострил вниманието на германския шампион.

Баварците се разправиха с каталунците в последните два мача помежду им – 8:2 и 3:0, а сега може да опитат да отмъкнат и някои от футболистите на „блаугранас“, пише изданието.

„Червените“ са икономически стабилни и смятат, че имат своя шанс през следващото лято. За момента от „Алианц Арена“ не са предприели конкретни действия, но правят достатъчно, за да са наясно набелязаните играчи от тях, че вратите им са отворени, ако те решат да предприемат ново предизвикателство.

Потенциалът, който отборът на Юлиан Нагелсман има, може да се превърне в изкушение за всеки.

Байерн е бил свързван с привличането на Усман Дембеле, Марк-Андре тер Щеген, Педри, Френки де Йонг, Сержиньо Дест и Матайс де Лихт в миналото. Не е изключено германският хегемон да посегне към някого от изброените след края на сезона.

В Германия няколко пъти се спекулира, че баварците виждат в Тер Щеген потенциален заместник на Мануел Нойер. Де Йонг и Де Лихт бяха цели на Байерн през 2018 година.  Педри и Дест бяха желани през миналото лято.