Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес бе категоричен, че не се нуждае от услугите на Ренато Санчес и по тази причина клубът не възнамерява да привика халфа по-рано от наема му в Суонси Сити.

20-годишният играч през лятото поиска да напусне баварците, тъй като се представи доста под очакванията в дебютния си сезон и бе ясно, че ще бъде периферна фигура за тях в кампания 2017/2018. Въпреки  че Милан имаше огромен мерак да привлече тъмнокожия играч, той в крайна сметка се озова преотстъпен в опашкаря от Висшата лига Суонси Сити.

Цяла Англия се смее на Ренато Санчес за този пас...

Младокът остана извън групата на „лебедите” за последните им 2 мача, а това доведе до спекулации, че двата клуба вече са провели разговор за предсрочно прекратяване на сделката.

„Говорих с нашия спортен директор Хасан Салихамиджич през последните седмици и му казах, че трябва да се погрижим за нашите футболисти, които играят под наем – Серж Гнабри в Хофенхайм и Ренато Санчес в Суонси”, коментира Хайнкес.

„Очаквам Салихамиджич да е говорил по телефона със Санчес, но не сме говорили за връщането му в Байерн. Затова съм много изненадан от всички тези слухове.”

В Суонси се хванаха за главите след дебюта на Санчес

През 2016 година Санчес спечели наградата „Голдън бой”, която се дава за най-добър млад играч в света до 21 години, а също така бе избран за най-добър млад футболист на UEFA EURO 2016. Тези признания убедиха Байерн, че трябва да привлече на всяка цена таланта на Бенфика, ала дотук Санчес единствено носи разочарования за баварците.

През миналия сезон Санчес записа едва 6 мача като титуляр в Бундеслигата, като в общо 25-те си мача за мюнхенци той не успя нито да отбележи гол, нито да даде асистенция.