Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге разкри, че ръководството на клуба ще седне на разговори с наставника Ханзи Флик. В клуба се надяват специалистът, който изведе тима до всички възможни трофеи миналия сезон, да остане. 

Миналата седмица Флик обяви, че иска да напусне баварците. Една от причините е желанието му да поеме националния отбор на Германия след европейското първенство, когато Йоахим Льов се оттегля от поста. Другата причина е свързана с обтегнатите му отношения със спортния директор Хасан Халихамиджич. 

"Разбрахме се да седнем на разговори след мача с Майнц. Ако удовлетворим желанието на Ханзи, всички страни трябва да работят заедно, за да намерят решение, с което Байерн да е доволен", заяви Румениге пред "Билд". 

Той коментира и ситуацията със Суперлигата:

"Байерн не подкпрепя подобен турнир. Имаме ясна позиция по въпроса. Не може да се делиш от футболното семейство, като си организираш свой турнир за сметка на останалите. Идеята определено е приключила. Това беше предупредителен изстрел. Може би дори това беше нещо хубаво - че видях целия цирк в рамките на 48 часа и това предизвика възмущения от целия свят. Хората разбраха, че футболът е нещо различно, а не само бизнес". 

Румениге защити реформите в Шампионската лига, които някои като мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп критикуваха, тъй като добавят мачове към и без това натоварения календар. Шефът на Байерн каза, че промените са постигнали точно обратния резултат от Суперлигата. "За големия отбор ще бъде много по-трудно да побеждава", каза той.