Две са основните опции за нов нападател в Байерн Мюнхен, пише Sport1. На "Алианц Арена" със сигурност ще се подсилят с нов голмайстор през идното лято. В клуба са щастливи от прогреса на Никлас Фюлкруг от Вердер Бремен, но нямат намерение да го приличат, дори ръководството да не успее да се споразумее с Ерик-Максим Чупо-Мотинг за нов договор и той си тръгне като свободен агент след края на сезона. 

Германският хегемон се е насочил към двама футболисти, чийто контракти изтичат след година и половина. Става дума за Харик Кейн от Тотнъм и Маркюс Тюрам от Борусия Мьонхенгладбах. 

От спортно-техническа гледна точка, Кейн би бил идеално ново попълнение. Нападателят все още не е решил дали да поднови договора си с "шпорите", но все още не е ясно дали Байерн ще може да си го позволи, тъй като на "Алианц Арена" са известни със строгата финансова дисциплина, която спазват. 

По-евтиният вариант е Тюрам. Френският национал обаче е обект на интерес от доста клубове и е възможно да бъде продаден още тази зима.